+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

4 Voordelen van de vierwieler

Blijven fietsen is voor vrijwel iedereen mogelijk. Dat kan natuurlijk op de oude vertrouwde tweewieler, maar sommige mensen zoeken wat meer comfort of zijn beperkt in de kracht die ze kunnen zetten met hun benen. Voor hen is er een ruime keur aan e-bikes die het fietsen makkelijk maken met elektrische trapondersteuning. Senzup doet daar een schepje bovenop met driewielfietsen die zorgen voor extra stabiliteit en veiligheid. Zijn we er dan? Nee! Want voor het ultieme comfort en gemak biedt Senzup ook nog de vierwielfiets. En dat is een knap staaltje fietswerk, al zeggen we het zelf. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van een fiets met 4 wielen.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
oude man fiets op driewielfiets en kijkt blij

1. Geen gewenningsperiode bij een vierwieler

Hoewel een driewielfiets erg veilig is en vrijwel nooit omvalt, heb je wat tijd nodig om het fietsen op drie wielen onder de knie te krijgen. Met name het ‘uitzetten’ van je evenwichtsgevoel kan lastig zijn in het begin. Bij een vierwielfiets loop je niet tegen deze problemen aan. Op een tweewieler moet je leren balanceren, op een driewielfiets moet je tegen je gevoel ingaan, maar op een vierwieler fiets je zo weg! Je staat altijd met vier wielen vlak en stabiel op de ondergrond. Zelfs als je in je hele leven nog nooit gefietst hebt, kun je zo de straat op met een vierwielfiets.

2. Nog meer veiligheid met een fiets met 4 wielen

Hoe meer wielen, hoe comfortabeler de rit op je fiets. De wegligging van de vierwieler is daarmee ongeëvenaard. Geen enkel ander model fiets geeft je zo’n gevoel van rust en veiligheid, met een luxe en comfort die je over de weg laten bewegen als een vorst. Extra prettig is het daarbij dat je precies ziet hoe breed de fiets is, dus geen rekening hoeft te houden met een bredere achterkant. Dit laatste is wel het geval bij een driewielfiets. Een vierwieler is voor dus net zo breed als achter.

3. Nooit afstappen met een vierwielfiets

Het is iets waar je misschien niet meteen bij stilstaat, maar bij een vierwieler hoef je nooit je voeten aan de grond te zetten of af te stappen. Wachten voor een stoplicht, plotseling remmen, even een praatje maken met een kennis – je doet het allemaal vanaf de comfortabele stoel van je vierwieler met je voeten op de trappers.

4. Stabiele fiets voor ouderen

Ook zo’n voordeel waar niet iedereen aan denkt: een fiets met vier wielen geeft de grootst mogelijke vorm van stabiliteit. Je kunt zelfs je stuur loslaten en je zult nooit omvallen. Daarbij is het de meest stabiele fiets voor ouderen die er te krijgen is. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen fietsen en genieten van je omgeving.

tibo4 vierwielfiets met vier wielen

De beste vierwielfiets: de Tibo4 van Senzup

Zoals gezegd vind je geen stabielere, veiligere of meer comfortabele fiets dan een vierwieler. Dat geldt natuurlijk dubbel en dwars voor de fiets met vier wielen die we bij Senzup aanbieden. De Tibo4 is dé vierwielfiets die voorziet in alle behoeften van de fietser die zorgeloos op pad wil. De vier krachtige wielen zorgen ervoor dat wat zwaardere mensen ook in alle comfort van de fiets kunnen genieten. Door de sterke middenmotor van Bosch kies je zelf hoeveel kracht je wilt zetten en hoe actief of ontspannen je ritjes zijn. In de comfortabele stoel met rugleuning zit je er zo riant bij, dat je met recht van een ‘zetel’ kunt spreken. De Tibo4 geeft je alles wat je nodig kunt hebben in een vierwieler.

Ben jij ook benieuwd naar de Tibo4 vierwieler en wil je een proefrit maken in één van onze showrooms? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou