+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Home > Driewielfietsen > Driewieler fiets voor ouderen

Blijf mobiel met een driewieler voor ouderen

Of je nu oud of jong bent, iedereen houdt het liefst zelf de regie over zijn of haar leven. Dat betekent zelf kiezen hoe je je dag invult en de mogelijkheid om te bepalen waar je gaat en staat. Een driewieler voor ouderen zorgt dat senioren mobiel blijven en de vrijheid terug krijgen die ze misschien zijn verloren bij het ouder worden. Op zo’n driewielfiets voor ouderen is het namelijk veiliger, stabieler en comfortabeler fietsen dan op een reguliere tweewieler. Juist daarom kiezen veel senioren voor een fiets met drie wielen.

De voordelen van een driewielfiets voor senioren

Een driewieler geeft ouderen een aantal directe voordelen. Zo is een fiets met drie wielen altijd in balans en kan de fiets vrijwel niet omvallen. Voor senioren is dit prettig, omdat je geen voet aan de grond hoeft te houden als je stilstaat of voor een verkeerslicht moet wachten. Je hoeft zelfs geen handen aan het stuur te houden als je niet fietst. Op elk moment zit je stevig op je stoel of zadel en houd je je voeten op de trappers. Uitrusten kan dus gewoon op de fiets.

Een ander groot voordeel van een driewieler voor ouderen is dat de meeste driewielers een lage instap hebben. Hierdoor hoeven senioren geen hoge obstakels te passeren als ze op de driewielfiets willen gaan zitten. De voet hoeft slechts een paar centimeter opgetild te worden om over de het frame heen te komen.

Het allergrootste voordeel van een driewielfiets is natuurlijk dat ouderen zelf de baas blijven over hun manier van vervoer. Een driewieler stelt ouderen in staat om een boodschap te gaan doen, op bezoek bij vrienden of familie te gaan of heerlijk van de natuur te genieten op een moment dat hen dat zelf uitkomt en zonder dat ze gebruik hoeven te maken van de gunsten van anderen.

Moderne elektrische driewieler model Vasco
oudere man fiets op driewielfiets in stad naast tram

Driewieler voor ouderen huren, tweedehands of nieuw kopen?

Een driewielfiets is een product dat senioren natuurlijk niet dagelijks aanschaffen. Daarom is het goed om even na te denken wat voor type driewielfiets past bij het gebruik. Voor ouderen die de fiets dagelijks willen gaan gebruiken, is comfort erg belangrijk. De Move is dan een mooie optie. Deze driewieler voor ouderen heeft een grote zetel waarin de fietser ontspannen rechtop kan zitten met goede ondersteuning in de rug. Ook heeft de fiets een fijne lage instap, zodat ouderen gemakkelijk op kunnen stappen. De Move is nieuw verkrijgbaar vanaf €6199,-. Een andere prettige driewielfiets voor senioren is de Spirit, die een handig mandje heeft voor boodschappen en met een sportief stoeltje uitnodigt voor mooie fietstochten. De Spirit koop je nieuw vanaf €5099,-. Het is ook mogelijk om een tweedehands model te kopen. Deze gebruikte driewielfietsen zijn bij Senzup altijd nagekeken en vallen ook onder de garantie. Als ouderen een driewielfiets eerst willen testen of slechts een korte tijd willen gebruiken, is huren ook een optie.

Ouderen kiezen vaak voor een elektrische driewielfiets met accu

Fietsen met elektrische trapondersteuning zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook een driewielfiets is uit te rusten met een elektrische motor die het fietsen een stuk aangenamer maakt. Voor senioren die actief willen blijven maar wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken is dit een mooie uitkomst. De elektrische motor geeft ouderen op een soepele en natuurlijke manier precies de ondersteuning die ze nodig hebben en die past bij hun manier van fietsen. De elektrische driewielfietsen van Senzup zijn altijd voorzien van hoogwaardige motoren van topmerken als Bosch. Bij ons vind je veel verschillende driewielfietsen met elektrische trapondersteuning voor ouderen. Wat dacht je van de Roma of de Move+?

Senzup helpt ouderen met een driewielfiets

Ben je benieuwd of een driewielfiets iets voor jou is en wil je er een keer eentje testen? Maak dan een gratis afspraak met een adviseur in een van onze showrooms. Samen kijken jullie welke fiets het beste bij jouw wensen past en bij welke jij je het prettigst voelt. Ook mag je onder begeleiding een aantal modellen driewielfietsen voor ouderen uitproberen. Neem contact met ons op en we helpen je verder.  

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie.

Senzup driewielfiets brochure
We begrijpen onze klanten
Persoonlijk familiebedrijf
Service en advies op maat
Wens van de klant staat voorop
Eigen service-team aan huis