+
Klanten vertellen
8,8 -
287 reviews
Persoonlijk familiebedrijf
Ook service aan huis
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305

Beweging voor ouderen tijdens de koude maanden

Voor iedereen geldt dat bewegen erg goed voor de gezondheid is. Met name ouderen merken vaak dat het op latere leeftijd moeilijker wordt om de energie te verzamelen om genoeg te blijven bewegen. Toch is vitaliteit bij senioren ontzettend belangrijk en doen ze er goed aan om bijvoorbeeld met regelmaat te fietsen en wandelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in beweging blijft als je op leeftijd bent?

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Senzup fietsen koude maanden.

Waarom is vitaliteit zo belangrijk?

Ouderen die bewegen voelen zich fitter, zowel fysiek als mentaal. Hierdoor zijn ze minder vaak ziek en staan ze positiever in het leven. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat voor senioren twee dingen belangrijk zijn om op een gezonde manier oud te worden: contact houden met de mensen om je heen en in beweging blijven. Dat onderzoek laat zien dat 72% van de senioren meer energie heeft en meer behoefte om er op uit te trekken als ze blijven bewegen. Ouderen merken ook dat ze zich lichamelijk en geestelijk gezonder voelen. Tel daarbij op dat buiten bewegen een dosis frisse lucht en een blik op de natuur met zich meebrengt, wat het actief ouder worden alleen nog maar mooier maakt.

Bewegen in de buitenlucht: wandelen en fietsen

‘Vitaliteit bij senioren’ hoeft niet direct te betekenen dat ouderen een streng sportregime moeten volgen. Veel logischer is het om uit te gaan van het dagelijkse ritme en daarin wat meer beweging toe te voegen. Denk daarbij aan het doen van boodschappen, wat misschien vaak uit handen wordt gegeven aan kinderen of bijvoorbeeld een koeriersdienst. Juist als bewegen niet meer vanzelfsprekend is, is het verstandig om te kijken naar wat er nog wel mogelijk is. Bij een verminderd gevoel van mobiliteit bij ouderen kan het fijn zijn om te kijken naar alternatieve mogelijkheden, zoals een driewielfiets. Hiermee kunnen senioren die midden in het leven staan op hun eigen manier mobiel blijven en zijn ze dus niet afhankelijk van anderen. Een driewielfiets is toegankelijk, comfortabel en veilig. Hiermee blijven ouderen op een laagdrempelige en dagelijkse manier in beweging zonder dat ze actief moeten sporten.

Fietsen in het najaar en de winter met een driewielfiets

Misschien voelt het niet logisch om na te denken over fietsen nu er wat koudere maanden aan komen. Toch is het juist nu slim om de driewielfiets te pakken en op je gemak de omgeving te verkennen. Met de huidige zomers is het vaak te warm om een fietstocht te maken. Daarom is het ook fijn om als de bladeren van de bomen beginnen te vallen met de driewielfiets op pad te gaan. Niet alleen is het weer wat vriendelijker in het najaar, ook valt er veel te zien. Fietstochten in de herfst bieden een heel eigen charme en tonen de wereld om je heen van een heel andere kant. Kijk ook eens naar de herfst fietstochten van de ANWB. En vergeet niet dat er genoeg mogelijkheden zijn om je fiets ook in de herfst rijklaar te houden, zoals met een regenhoes.

Blijf fit dit najaar!

Senzup helpt je graag om tijdens de herfst op een gezonde en vooral leuke manier fit te blijven met een driewielfiets. Ervaar zelf wat een driewielfiets voor jouw mobiliteit en vitaliteit kan betekenen en maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs in onze showroom

 

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?