+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Duofiets voor ouderen: blijf langer fietsen

Het blijft een van de meest ontspannen en prettige bezigheden die je kunt doen: samen een rondje fietsen. Gewoon even naar het dorp of lekker het bos in. Mocht je je niet zo zeker meer voelen op een gewone tweewieler, dan biedt een veilige en comfortabele driewielfiets uitkomst. Maar misschien heb je minder kracht in je armen of benen, waardoor sturen of trappen lastiger gaat. Geen nood! Met een duofiets voor ouderen blijf je heerlijk samen onderweg. En dat op één fiets, gezellig naast elkaar. Hoe gaat dit in z’n werk?

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Duofiets voor ouderen van Senzup

Hoe bestuur je een duofiets voor ouderen?

Zoals gezegd zit je op een duofiets naast elkaar. Beide fietsers hebben een stuur, maar alleen met het linkerstuur bestuur je het voorwiel. Het andere stuur zit vast. De bijrijder hoeft zich zo niet druk te maken om het besturen van de fiets en kan heerlijk van de omgeving genieten. Wat betreft de aandrijving van de fiets kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden. Zo kun je voor een model duofiets kiezen waarbij beide sets trappers onafhankelijk van elkaar te bewegen zijn. Op die manier fietsen beide fietsers in hun eigen tempo. Ook kunnen we een soort handversnelling plaatsen, waarmee je kunt kiezen hoe je de trapkracht wilt verdelen. Je kunt dan ook van de optie gebruik maken om de bijrijder geen kracht te laten zetten, zodat die als het ware in het luchtledige fietst. Dit kan handig zijn voor iemand die niet veel kracht meer kan zetten, maar bijvoorbeeld ook voor gehandicapten die geen controle hebben over hun fietsbeweging. Verder kun je tenslotte nog schakelen naar een stand die beide sets trappers even hard met elkaar mee laten draaien, net als bij een ouderwetse skelter. Zo bepaal je samen het tempo en fiets je rustig met elkaar mee. Het is in alle gevallen wel aan te raden om te kiezen voor een duofiets met elektrische trapondersteuning. Omdat je met twee personen op één fiets zit en misschien niet allebei even krachtig trapt, kan het best hard werken zijn zonder ondersteuning.

Andere eigenschappen van de duofiets

Niet alleen het trappen en het sturen werkt net een beetje anders bij een duofiets voor ouderen dan bij andere fietsen. De duofiets biedt nog andere mogelijkheden die het gebruik veilig en comfortabel maken. Zo hoeven beide fietsers nergens overheen te stappen om plaats te nemen op de duofiets. De bijrijder heeft een draaibare stoel, zodat die gemakkelijk op en af kan stappen. Verder kun je nog kiezen voor een wegklapbare voetenbank voor de bijrijder, zodat die kan ontspannen en het trappen aan de andere fietser met de motor kan overlaten!

Bericht vervolgt zich na de afbeeldingen
Ouderen genieten van de buitenlucht op Duofiets
Vooraanzicht van duofiets voor ouderen van Senzup
Ouderen op duofiets

Afmetingen

Een ander aspect van de duofiets waarover je misschien nog niet had nagedacht, is de breedte. Waar een driewieler fiets door vrijwel elke normale deuropening past, is de afmeting van een duofiets wat groter. Houd hier rekening mee met de keuze voor een stallingsplek van de duofiets en realiseer je dat bochten ook wat ruimer genomen moeten worden.

Tweedehands duofiets

Een duofiets voor ouderen kan best een grote aankoop zijn. Gelukkig is er de mogelijkheid om zo’n fijne driewieler te leasen of voor een financieringsplan te gaan. Natuurlijk kun je ook voor een tweedehands model kiezen. We krijgen geregeld mooie exemplaren binnen. Zo’n tweedehands duofiets is net zo goed als een nieuwe en helemaal nagekeken, maar wel wat vriendelijker voor je portemonnee.

Ben jij benieuwd of een duofiets iets voor jullie is? Neem dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou