+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Frank herontdekt zijn vrijheid met een driewielfiets van Senzup

Sommige mensen twijfelen of het fietsen op een driewielfiets wel bij ze past. Vaak spelen er gevoelens van schaamte of angst. “Dat is ontzettend zonde,’ vertelt Frank, ervaren driewielfietser bij Senzup. “Als ik erover nadenk, heeft eigenlijk iedereen die ik ken met een driewielfiets er spijt van van dat ze er niet eerder aan begonnen zijn. En dat geldt ook voor mijzelf. Je krijgt zó veel vrijheid en bewegingsruimte terug. En het is onzin dat mensen anders naar je zouden kijken omdat je op een driewieler zit. Trouwens, wat maakt dat uit? Je bent lekker onderweg, toch?” Frank vertelt je graag waarom hij zo blij is met zijn driewielfiets – en hij maakt korte metten met alle vooroordelen.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Man op driewielfiets bij het water

Waar zou je je voor schamen?

“Volgens mij is het grootste probleem dat mensen zich ‘anders’ denken te voelen op een driewielfiets, dat het er misschien gek uitziet,” gaat Frank verder, “terwijl er niets is om je ongemakkelijk bij te voelen. Je doet eigenlijk precies hetzelfde als op een fiets met twee wielen, maar dan een stuk rustiger en comfortabeler. Verder kun je op elk moment dat je wilt uitrusten en kun je eigenlijk niet omvallen. Ik denk zelfs dat mensen meer rekening met je houden als je op een driewielfiets aan het verkeer deelneemt, dus het is op die manier ook nog eens veiliger. En waarom zou je je druk maken om wat een ander van je vindt, als je met je neus in de wind van een ontspannen fietstocht geniet? Nou dan!”

Het is even wennen, maar je krijg er zo veel voor terug.

Vrijheid en onafhankelijkheid

“Als je eenmaal op je nieuwe fiets zit, wil je er eigenlijk niet meer vanaf,” grapt Frank. “Pas als je weer aan het fietsen bent, merk je wat je gemist hebt. Ik ontdekte zelf dat ik weer veel gemakkelijker zelf dingen kon gaan doen. Even naar de supermarkt of naar familie, je doet het net zo vlot als dat je vroeger altijd deed. Ook hoef je andere mensen niet meer in te schakelen als je ergens naartoe wilt. De laatste jaren vroeg ik steeds vaker aan bekenden of ze me wilden brengen als ik het huis uit moest. Nu stap ik op mijn fiets en regel ik mijn klusjes gewoon zelf.”

Pas als je weer aan het fietsen bent, merk je wat je gemist hebt

In één keer een stuk fitter en gezonder

“Sommige dingen zijn heel logisch, maar je hebt het pas in de gaten als je ze zelf ervaart,” laat Frank weten. “Zelf merkte ik dat ik in de loop van de jaren steeds meer last van mijn gewrichten kreeg en juist daardoor minder ging bewegen. Mijn driewielfiets nodigt me niet alleen uit om er weer op uit te trekken, maar sinds ik dat doe voel ik me ook gewoon een stuk beter. Bij je nieuwe driewielfiets krijg je gratis een goed gevoel en een beter gestel! Daardoor kun je steeds meer dingen aan die je in het verleden misschien uit handen gaf. ”

Ik kan steeds meer dingen aan die ik in het verleden misschien uit handen gaf.

Je doet weer helemaal mee

“Wat ik misschien wel het mooiste van mijn driewielfiets vind, is dat ik weer hetzelfde doe als de mensen om me heen,” vertelt Frank glunderend. “Ik kan net zo makkelijk mee op pad als iedereen. Mijn driewielfiets heeft me iets teruggeven waarvan ik niet eens wist dat ik het kwijt was. Maar wat een rijkdom!

Lees meer over Blijven fietsen met Frank>

Ik kan net zo makkelijk mee op pad als iedereen.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou