+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305

Hoe kun je de accu van je elektrische fiets het beste opladen?

Het is een gegeven dat de accu van een elektrische fiets geregeld opgeladen moet worden. Dat geldt ook voor een driewielfiets met accu. Maar hoe kun je het beste omgaan met de accu van je e-bike en hoe zorg je ervoor dat de batterij van je elektrische fiets zo lang mogelijk meegaat? En wat zijn eigenlijk de grootste risico’s van een elektrische fiets met een accu?

Bericht vervolgt zich na de afbeelding

Zorg goed voor de accu van je elektrische fiets

Natuurlijk kun je altijd met een gerust hart op het zadel van je elektrische driewieler plaatsnemen. Toch hoor je geregeld van accu’s die in brand vliegen en batterijen van elektrische fietsen die zelfs ontploffen. Brand bij een elektrische fiets komt gelukkig heel weinig voor en ontploffende accu’s van e-bikes zijn dus zeldzaam. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden, is dat je met de accu nergens tegenaan stoot en hem niet moet laten vallen. Tikken tegen de accu zijn de voornaamste oorzaak van brand bij een elektrische fiets. Verder is het van groot belang om de accu op de juiste manier op te laden.

Voorkom brand bij de accu van je elektrische driewieler

Brandgevaar bij een elektrische fiets of driewieler ontstaat vooral door verkeerde omgang met de accu. Het is belangrijk om de accu van een elektrische driewieler altijd bijna volledig opgeladen te hebben. Dat betekent dat je in het seizoen dat je minder fietst ook een oog op je accu moet houden en af en toe bij moet laden. De batterij van een elektrische fiets kan verder niet goed tegen extreme weersomstandigheden. Zorg dus altijd dat je je elektrische fiets droog, koel en zonder fel zonlicht opslaat. Let er daarbij ook op dat je de juiste kabels en apparatuur gebruikt, want goedkopere vervangers kunnen vaak juist voor brand en ontploffing zorgen omdat ze de accu op een verkeerde manier opladen en dus niet passen bij het product. Zorg dus altijd dat je de gecertificeerde oplader gebruikt die wij bij de fiets leveren om brand bij de accu van je elektrische fiets te voorkomen.

Veilig opladen accu elektrische fiets

Het opladen van de accu van een elektrische driewielfiets heeft weinig voeten in de aarde. Een accu van kwaliteit kun je met een dito lader niet ‘overladen’. Wel is het zoals gezegd belangrijk om de batterij van je elektrische fiets opgeladen te houden. Dat hoeft niet volledig, maar wel ongeveer tussen de 30% en 60%. Zo kun je op elk moment blijven rekenen op je driewielfiets en gaat de accu het langst mee.

Senzup helpt je met je elektrische driewielfiets

Wil je meer weten over elektrische driewielfietsen en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op.

 

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?