+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Ongelukken met de fiets: een driewieler biedt uitkomst

Het zijn nooit leuke berichten om te lezen. Maar uit een artikel van het Algemeen Dagblad blijkt dat er een stijgende trend is in het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers. Het gaat hierbij helaas vaak om ouderen die met de fiets op pad zijn. Ongelukken met de fiets komen steeds vaker voor. Gelukkig is er een mooie manier om veilig en comfortabel op pad te gaan op de fiets, en wel met een driewielfiets van Senzup.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding

Steeds meer ongelukken met ouderen op de elektrische fiets

Zoals in het artikel te lezen valt, gebeuren er de laatste jaren steeds meer ongelukken met ouderen op de fiets. Soms ligt de oorzaak bij het feit dat ouderen op een gegeven moment kiezen voor een elektrische fiets, maar die misschien niet helemaal onder controle hebben. Vaak zit er nogal wat vermogen en kracht in een elektrische tweewieler en vinden ouderen het lastig om daarmee om te gaan. In combinatie met een afnemende reactiesnelheid en drukkere wegen wordt het moeilijker om te anticiperen en bijvoorbeeld snel te stoppen als dat nodig is. Daarom is de belangrijkste factor bij ongelukken met de fiets het feit dat we in Nederland en in de rest van de wereld vergrijzen. Een elektrische driewielfiets biedt dan een mooie oplossing, omdat je hier veel zekerder en rustiger op fietst, wat de kans op ongelukken met de fiets verkleint.

Meer vertrouwen​​ met een driewielfiets

Eigenlijk klinkt het logisch: met een fiets met drie wielen heb je veel minder kans op ongelukken. Dat komt doordat je met een driewielfiets altijd drie contactpunten met de ondergrond hebt. Zo loop je een kleiner risico op omvallen en voel je je veel zekerder achter het stuur. Daarbij hoef je nooit rekening te houden met een voet aan de grond, want als je stil staat kun je gewoon op het zadel of de stoel blijven zitten met de voeten op de trappers. Dat geeft rust bij het oversteken bij een verkeerslicht, maar ook tijdens het op- en afstappen.

ANWB fietsverzekering

Mocht het toch een keer misgaan, dan is het fijn om te kunnen vertrouwen op een verzekering. Er zijn nou eenmaal meer weggebruikers die een ongeluk kunnen veroorzaken. De fietsverzekering van de ANWB biedt een mooie uitkomst voor pech onderweg of onverhoopte mankementen aan je driewielfiets. Met een verzekering op je driewielfiets blijf je dus altijd mobiel en hoef je je favoriete vervoermiddel niet te missen.

De driewielfietsen van Senzup

Voor iedere wens bestaat een passende driewielfiets. Elektrische ondersteuning zorgt voor extra comfort en maakt de drempel ook lager om de driewielfiets even te gebruiken voor een snelle boodschap of een kort rondje. Een lage instap, zoals bij de Spirit, zorgt voor nog gemakkelijker op- en afstappen. Als je op zoek bent naar een model met een royale zetel en een ontspannen zit, kun je kiezen voor de Trigo UP-E. En natuurlijk is er ook een driewielfiets die wat meer lijkt op een ‘ouderwetse’  tweewieler. De Headway is dan je keuze. Senzup biedt nog veel meer driewielfietsen die perfect aansluiten bij jouw behoeften. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

 

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?