+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

5 tips voor onderhoud aan je elektrische driewieler

Een driewielfiets heeft regulier onderhoud nodig, net als alle andere producten en apparaten die je intensief gebruikt. Je moet nu eenmaal elke fiets onderhouden. Als je lekker met je driewieler door stad en land rijdt, zal er na verloop van tijd vocht en zand in de ketting en andere onderdelen gaan zitten. Verder zullen onderdelen gaan slijten en moet je in de gaten houden dat alles naar behoren blijft werken. In dit artikel geven we je 5 tips voor onderhoud aan je elektrische driewielfiets.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Man helpt vrouw met onderhoud aan de driewielfiets.

1. Onderhoud e-bike driewieler: vuil verwijderen

Het ligt misschien voor de hand, maar veel schade aan je driewielfiets kun je voorkomen door goed onderhoud te blijven plegen aan je fiets. Met een simpele doek en borstel kun je zelf al een hoop doen. Het is natuurlijk ondoenlijk om elke keer na een fietstocht alles schoon te maken, maar het ergste vuil krijg je er gemakkelijk af. Hierbij mag je best wat afwasmiddel gebruiken, maar geen agressieve schoonmaakmiddelen. Geef daarbij extra aandacht aan de remblokken en andere plekken waar vuil zich op kan hopen, zo voorkom je schade. Extra tip: als er in de winter gestrooid is, doe je er goed aan om je fiets meteen na de rit schoon te maken. Strooizout is slecht voor de bewegende onderdelen. Lees meer over het schoonmaken van je driewielfiets.

2. Onderdelen van je elektrische driewieler nalopen en onderhouden

Als je bezig bent met onderhoud aan je driewielfiets is er een vast aantal punten dat je na kunt gaan. Kijk bijvoorbeeld of je remblokken nog naar behoren werken en niet versleten zijn. Ook is het goed om te kijken of de ketting gesmeerd moet worden. Anders gaat het systeem knarsen en roesten. Verder wil je natuurlijk dat je verlichting nog werkt en moeten je banden goed op spanning zijn. Bij te zachte banden moet je harder trappen en haal je minder kilometers uit de accu van je elektrische driewielfiets. Banden oppompen hoort dus ook bij onderhoud!

3. Onderhoud aan de accu van je e-bike driewielfiets

Veel mensen weten niet dat een accu altijd opgeladen moet zijn. Daarom betekent onderhoud aan een accu, bijvoorbeeld van Bosch, vooral dat je de accu zo snel mogelijk na de fietstocht weer oplaadt. Als een accu te lang niet wordt gebruikt, gaat hij vanzelf ontladen en in het ergste geval kun je hem dan niet meer opladen. Staat je fiets een tijdje stil, kijk dan af en toe of er nog wat lading in de accu zit. Verder kunnen accu’s niet goed tegen hele hete of koude omgevingen. Daarom kun je bij extreem weer je accu beter binnen bewaren.

4. Overweeg professioneel onderhoud aan je elektrische fiets met drie wielen

Het is begrijpelijk dat je misschien niet de mogelijkheid of behoefte hebt om al het onderhoud aan je driewieler zelf uit te voeren. Daarom is het een goed idee om een servicemonteur elk jaar regulier onderhoud aan je elektrische driewielfiets uit te laten voeren. Hij kijkt dan naar de bandenspanning en het profiel, maar hij smeert en spant ook de ketting. Verder stelt hij de remmen en versnellingen opnieuw af en kijkt hij naar de slijtage van de remblokken.

5. Sluit een servicecontract af!

Met een servicecontract hoef je je geen zorgen meer te maken over het onderhoud aan je elektrische driewielfiets. Ieder jaar komt de monteur op een moment dat het je uitkomt gewoon bij je aan huis om je fiets helemaal na te kijken en onderhoud uit te voeren. Zo blijf je verzekerd van je favoriete vervoermiddel. 

Lees ook eens ons artikel over de onderhoudsbeurt aan een driewielfiets. Als je nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?