+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Heeft een driewieler e-bike onderhoud nodig?

Ria Dijkman uit Zwolle heeft er al veel tevreden kilometers met haar driewieler e-bike achter de rug. “Na een weekje uitproberen had ik het fietsen op een driewieler echt goed onder de knie en sindsdien gebruik ik mijn elektrische driewieler bijna elke dag,” vertelt Ria enthousiast. “Eigenlijk heb ik nooit iets te klagen gehad over de fiets, mijn e-bike met drie wielen doet het altijd perfect. Toch had ik de laatste tijd het idee dat ik een piepend geluid ging horen tijdens het sturen. Ook kon ik zien dat er wat vuil in de moeilijk bereikbare hoekjes was gaan zitten. Dat is geen wonder, want ik gebruik de driewielfiets zó vaak! Toen dacht ik dat het misschien slim was om Senzup te bellen en om raad te vragen.”

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Ria met elektrische driewielfiets onderhoud

Advies over onderhoud aan de elektrische driewieler

“Bij Senzup kreeg ik een heel aardige vrouw aan de lijn,” gaat Ria verder. “Ze zei me dat je gemakkelijk een afspraak kunt maken voor een onderhoudsbeurt aan je driewieler. Er hoeft dan niet eens echt iets mis te zijn, maar alles wordt gewoon netjes nagekeken door een monteur. En ze doen dat gewoon bij je thuis op een moment dat het jou uitkomt, dus je hoeft niet zelf met je driewielfiets op pad. Ik heb toen meteen een afspraak gemaakt voor de volgende week.”

Hoe ziet een onderhoudsbeurt aan een elektrische fiets met drie wielen eruit?

“Coen, dat was de vriendelijke monteur van Senzup die bij me langskwam, vroeg hij eerst of ik zelf iets afwijkends merkte aan de fiets,” laat Ria weten. “Ik zei toen dat ik het idee had dat er wat kraakte of piepte aan mijn e-bike. Om te ontdekken waar het aan kon liggen, deed Coen een test en reed hij zelf een rondje op mijn driewieler. Al snel merkte hij waar het probleem zat. Er was niets kapot, er zat gewoon wat vuil in de bewegende delen. Ik fiets best veel door het bos, dus het was begrijpelijk dat de fiets niet helemaal meer schoon was. Daar ging Coen wat aan doen! Eerst maakte hij de fiets schoon met een speciale spuitbus en daarna liep hij alles van top tot teen na. Hij keek naar de versnellingen, remmen, tandwielen, lagers en nog veel meer onderdelen. Gelukkig zat er nog genoeg profiel op mijn banden, dus die hoefden niet vervangen te worden. Wel zag Coen dat er een afdekkapje van het spatbord ontbrak en een dopje van het ventiel van de band kwijt was. Dat was me zelf niet eens opgevallen! Ook was het batterijtje van mijn display bijna leeg. Het was heel prettig dat Coen alle spullen gewoon bij zich had in zijn bus, dus hij kon het meteen vervangen. Al met al was mijn driewielfiets binnen een uur weer helemaal schoon en dus als nieuw. Het piepen was verdwenen en ik fietste weer als de eerste dag dat ik mijn fiets had. Erg blij dat ik het gedaan heb!”

Bericht vervolgt zich na de afbeeldingen
Vrouw fiets door de veluwe met een driewiekfiets
Ria uit zwolle met driewielfiets
monteur van senzup aan het werk

Kun je ook een onderhoudscontract afsluiten voor je driewieler e-bike?

“Toen de onderhoudsbeurt erop zat, vertelde Coen me dat ik ook een onderhoudscontract voor mijn driewielfiets e-bike af kon sluiten. Dan hoefde ik me nooit meer zelf een afspraak te maken, maar belt Senzup me een keer in het jaar voor een periodieke controle. Je vergeet zo nooit dat je driewieler onderhoud nodig heeft en je voorkomt dat er misschien iets kapot is waarmee je rond blijft fietsen. Daarbij krijg je ook nog eens 10% korting op de prijs als je een contract afsluit. Je mag zelf weten voor hoe lang dit contract is. Ik heb meteen voor de komende drie jaar een onderhoudscontract afgesloten, zodat ik zeker weet dat ik op mijn elektrische driewielfiets kan blijven rekenen!”

 

Ben je benieuwd naar onze e-bike driewielers voor volwassenen of wil je ook onderhoud uit laten voeren aan je driewielfiets? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou