+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Dé 5 voordelen van fietsen

Dé 5 voordelen van fietsen

Driewielfietsen Tips en weetjes

Dat fietsen gezond voor je is, hoeven we je niet uit te leggen. Je blijft in beweging, krijgt frisse lucht binnen en ziet een andere omgeving dan wanneer je thuis zou blijven. Ook wanneer je niet zo lekker in je vel zit en misschien de voorkeur hebt om de fiets of driewielfiets even laten staan, is het helemaal geen slecht idee om lekker met de driewielfiets op pad te blijven gaan.

In dit blog delen we graag de 5 grootste voordelen van fietsen. Mocht je vragen hebben of op zoek zijn naar meer informatie, dan kun je natuurlijk gewoon contact met ons opnemen.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Blijven fietsen op een driewielfiets

1. Fietsen is goed voor je conditie en spieren

Het mooie van reizen met de fiets is dat je direct werkt aan je conditie en je spieropbouw. Ook met een elektrische driewieler is dat helemaal waar! Je hoeft helemaal niet in topconditie te zijn om te fietsen, met fietsen bouw je vanzelf de nodige conditie op om het langer vol te houden. Als je er dan ook voor kiest om in een rustig natuurgebied te gaan fietsen, kun je compleet ontspannen op pad en geniet je ook nog eens van de prachtige natuur.

2. Fietsen zorgt voor een goede bloedsomloop

Met fietsen op een driewielfiets beweeg je uiteraard veel je benen. Door deze beweging blijft je bloedsomloop in je benen goed doorstromen en zul je minder snel last hebben van ‘zware benen’ of koude voeten. Wanneer je fietst ben je niet alleen fysiek bezig, maar gebruik je ook verschillende delen van je hersenen. Hierdoor leren die delen van het brein beter met elkaar communiceren, waardoor inzichtelijke vaardigheden beter onderhouden blijven.

3. Blijf fit, gezond en gelukkig

In beweging blijven is altijd een goed idee. Niet alleen om fit te blijven, maar ook om je weerstand hoog te houden en je geest tot rust te brengen. Tijdens het fietsen maak je je hoofd leeg, waardoor je ontspannen en met een positief gevoel thuiskomt. Dat is een mooie bonus op je verbeterde conditie, je sterkere immuunsysteem en je verhoogde weerstand! Je longen, bloedvaten en spieren zijn je erg dankbaar wanneer je de driewielfiets pak voor een ritje in de buitenlucht. En met een elektrische driewieler fiets stel je de motor eenvoudig in op de trapweerstand die voor jou prettig is!

4. Natuur doet de mens goed

Met regelmaat tijd in de natuur doorbrengen is gezond. Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon en je stemming is opperbest.In de buitenlucht wordt je vitamine D aangevuld. Tel dat op bij de mooie omgeving en je hebt weer een voordeel te pakken. Televisie kijken kan altijd nog!

5. Altijd binnen handbereik

Met een driewielfiets als maatje heb je altijd de mogelijkheid om even op pad te gaan. Ontvlucht drukke plekken door even de fiets te pakken en de rust op te zoeken, zonder gebonden te zijn aan tijd of plaats.Een bijkomend voordeel is dat Nederland echt een fietsland is en er genoeg goed onderhouden fietspaden zijn om te verkennen.

Veilig blijven genieten en fietsen met Senzup

De deuren van onze showroom staan altijd voor je open. Als je een afspraak met ons maakt in de showroom, is dat altijd een privé-afspraak. Jij of jullie zijn dus samen met de adviseur de enige aanwezigen. Zo kun je in alle rust en veiligheid de driewielfiets vinden die precies bij je past.

Lees ook: 5 voordelen van een Elektrische driewieler van Senzup

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou