+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > 5 voordelen van een Elektrische driewieler van Senzup

5 voordelen van een Elektrische driewieler van Senzup

Driewielfietsen

De ene elektrische driewieler is de andere niet, daarom verkoopt Senzup alleen elektrische driewielfietsen van uitstekende kwaliteit. Dit heeft een aantal specifieke voordelen. In dit artikel daarom 5 voordelen van het kopen van een driewieler e-bike bij Senzup!

1. Advies op maat

Er zijn tegenwoordig diverse partijen die jou de laagste prijs beloven, maar nemen zij de tijd om al jouw wensen af te wegen en je te voorzien van het beste advies voor jouw situatie?

Ieder mens is anders en hoe gemakkelijk het ook lijkt. Niet iedereen fietst direct even eenvoudig weg op een elektrische driewieler fiets. Vooral voor volwassenen die hun hele leven veel hebben gefietst op een tweewieler is het fietsen op een driewieler even wennen. Dan zijn er nog diverse afwegingen bij het kopen van het juiste type driewieler voor volwassenen. Zo zijn er verschillende typen elektrische driewielers met ieder hun voor- en nadelen:

  • Driewielers met extra lage instap
  • Driewielers met extra laag zwaartepunt
  • Sportieve driewielers
  • Duofiets driewieler
  • Driewielers met twee voorwielen
  • Opvouwbare driewielers

Om deze reden neemt Senzup alle tijd met jou en dat begint met luisteren naar jouw wensen. Pas wanneer wij alle informatie hebben, doen wij een passend advies. En natuurlijk krijg je van ons de gelegenheid om je elektrische driewieler uitgebreid te testen voordat je tot aanschaf overgaat.

Accu van elektrische driewieler duofiets van Senzup driewielfietsen

2. Elektrische ondersteuning van de driewieler volledig instelbaar op jouw wensen

De elektrische driewieler fietsen van Senzup zijn uitgebreid in te stellen op jouw wensen. Onze driewielers hebben drie of zelfs vier standen van de elektromotor die jou de perfecte hoeveelheid trapondersteuning geven op de driewielfiets.

Wil je sportief fietsen? Dan zet je de trapondersteuning op de laagste stand voor een fysieke uitdaging. Kom je net niet prettig die heuvel op, of maak je een extra lange rit? Dan zet je de elektromotor eenvoudig op een krachtigere stand die je meer ondersteuning geeft.

3. Onze elektrische driewielers hebben een krachtige motor en accu

Alle elektrische driewielers van Senzup hebben een krachtige en kwalitatief hoogstaande motor waardoor jij nooit kracht tekort komt. Uiteraard komt daar een bijpassende krachtige accu bij om jou te garanderen van elektrische ondersteuning van het begin tot het einde van je rit.

De meeste elektrische driewieler fietsen van Senzup hebben een actieradius van 50 tot 70 kilometer (afhankelijk van de stand van de trapondersteuning). Wil je nog langere ritten maken met jouw driewielfiets? Geen probleem, er zijn altijd mogelijkheden om een tweede accu mee te nemen op een driewieler.

Bosch motor van elektrische driewieler fiets van Senzup
Schijfremmen van sportieve elektrische driewieler

4. Extra stabiele wegligging door gunstige plaatsing motor

De wegligging van een elektrische driewielfiets is enorm belangrijk. De driewieler moet comfortabel fietsen en stabiel zijn in iedere bocht.

De plaatsing van de (relatief zware) motor is hierbij van groot belang. Om deze reden zijn nagenoeg al onze elektrische driewielers voorzien van een laag geplaatste middenmotor (enkele uitzonderingen daargelaten). Een middenmotor garandeert een soepele en natuurlijke trapondersteuning en de lage plaatsing zorgt voor extra stabiliteit in de bochten.

Benieuwd hoe een duofiets rijdt en stuurt? Lees ons blogartikel over duofiets voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

5. Driewieler die automatisch schakelt

Enkele modellen hebben een automatische versnellingsnaaf. Dit is ideaal wanneer het bedienen van de schakelhendel lastiger wordt, of zelf schakelen gewoon niet prettig (meer) is. Veel ouderen die niet graag schakelen, houden één enkele versnelling aan bij het fietsen. Dit maakt het wegfietsen vanuit stilstand extra zwaar en bovendien slijt de motor hierdoor harder omdat deze keer-op-keer onnodig zwaar werk moet verrichten bij het wegrijden.

Met een automatische versnellingsnaaf hoef je nooit meer handmatig te schakelen. De naaf doet al het werk voor je! Vergelijk het met een auto met een automaat. De driewielfiets schakelt zelf afhankelijk van de snelheid, zodat je altijd een gelijkmatig trapritme hebt. Als je stopt, schakelt de fiets vanzelf terug en als je weer versnelt schakelt de naaf van de driewielfiets automatisch versnellingen bij.

Lees ook: Blijf fietsen met een driewielfiets voor senioren

Automatische versnellingsnaaf van elektrische driewielfiets
Man op driewieler e-bike in winkelstraat

Elektrische driewieler gratis testen?

Wil je eens een rondje fietsen op een elektrische driewieler van Senzup? Bij deze ben je van harte uitgenodigd om een gratis testrit te maken. Geheel vrijblijvend natuurlijk! Maak van te voren wel even een afspraak. Bel naar 0180–335305 of maak direct een afspraak via onze website.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou