+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Alle uitbreidingsopties van een driewielfiets

Misschien denk je bij een driewieler fiets voor volwassenen niet meteen aan extra mogelijkheden en opties. Toch is een driewielfiets op veel onderdelen aan te passen aan je persoonlijke wensen en behoeften. Zo haal je het maximale uit je driewieler, voel je je veiliger en gebruik je hem vaker. In dit artikel vertellen we je graag op welke manieren we jouw fiets kunnen personaliseren.

Easy Rider driewielfiets in geeloranje mat van Van Raam
Man zit op bankje ernaast staat zijn driewielfiets
Motor voor trapondersteuning op elektrische driewielfiets

Elektrische trapondersteuning

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Mensen die de fiets voorheen lieten staan, voelen zich nu gesterkt om er toch vaker op uit te trekken. Een driewielfiets met elektrische trapondersteuning zorgt ervoor dat je wereld groot blijft en dat je blijft genieten van je omgeving. De accu’s van tegenwoordig gaan lang mee, dus je kunt in alle comfort ook langere ritjes maken. Zo draagt trapondersteuning bij aan jouw mobiliteit en het plezier dat je beleeft aan het fietsen op je elektrische driewielfiets.

Zadel of zetel met rugleuning?

Als je last hebt van je rug of schouders, staat een traditioneel zadel je misschien tegen. Gelukkig zijn er ook veel driewielfietsen uitgerust met een comfortabele stoel met rugleuning. Hiermee krijgt je lichaam de ondersteuning die je zoekt en houd je langere tochten beter vol. De zetel stellen we precies af op jouw wensen zodat de stoel je ondersteunt op de plek waar het nodig is.

Mand of bagagerek

Ga je boodschappen doen om de hoek of lekker picknicken in het bos? Met een mand neem je alle spullen mee die je nodig hebt. Natuurlijk kunnen we die net als bij een tweewieler aan het stuur hangen. Het mooie van een driewielfiets is wel dat je aan de achterkant veel ruimte hebt. Tussen de twee achterwielen kun je veel spullen kwijt op een bagagerek. Zo hoef je je niet snel druk te maken over alles wat je mee wilt nemen.

Hond in mand op driewielfiets
Stoel met stuitontlasting spiegel en mand Easy Rider

Antilekbanden

Niets is er vervelender dan een lekke band tijdens een fijne fietstocht. Kies daarom voor onze antilekbanden. Met dit type band heb je maar liefst 80% minder kans op een lekke band en maak je met een gerust hart ook een wat langere ronde.

Spiegel

Veiligheid in het verkeer staat voorop. In de auto maak je gebruik van spiegels om te zien wat er achter je gebeurt; waarom zou je dat op de fiets ook niet doen? Met een spiegel op het stuur hoef je je niet om te draaien om een goed beeld van je omgeving te hebben. Zo houd je je ogen op de weg voor je en ben je veilig onderweg. Eén spiegel is daarbij prettiger en veiliger dan twee, omdat het dan weer af gaat leiden.

Lage instap

Het op- en afstappen van je driewielfiets wil je graag zonder al te veel moeite doen. Daarom kun je kiezen voor een model met een laag frame dat vlak boven de grond hangt. Hierbij stap je eenvoudig op zonder je been ver op te hoeven tillen. Zo neem je op een natuurlijke manier plaats op je driewielfiets en stap je in één rustige beweging af.

Terugtraprem of remmen met de hand

Zoals ook bij tweewielers het geval is, zijn er driewielfietsen op de markt met terugtraprem of met handremmen. Bij de variant met een terugtraprem zit altijd ook één handrem. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je een voorkeur voor een van de twee opties hebben. Misschien heb je wat minder kracht in je handen of juist in je benen. Als je voor twee handremmen gaat, kun je trappers vrij achteruit bewegen. Dat betekent dat je rustig stil kunt gaan staan om je trappers goed te zetten en weer verder te fietsen. Alles voor een veilige fietstocht!

Oudere man op driewielfiets voor jaren 30 woning
Middenmotor van elektrische driewieler

Schakelhulp

Om tussen versnellingen te schakelen maak je gebruik van fijne motoriek. Als je hier wat moeite mee hebt, kan een schakelhulp uitkomst bieden. We plaatsen hiervoor een hendel op je versnellingsmechaniek, waardoor je je hele hand kunt gebruiken om een andere versnelling te kiezen.

Afdekhoes

Het liefst zet je je driewielfiets natuurlijk binnen in een schuurtje of onder een afdak. Zo blijft je fiets droog en krijgen mensen met kwade bedoelingen geen kans. Als je minder ruimte hebt om je driewielfiets binnen te stallen, kun je kiezen voor een hoogwaardige afdekhoes. Hiermee houd je je fiets als nieuw en blijft hij ook mooi schoon.

Stokhouder of rollatorhouder

Wil je tijdens je fietstocht ook te voet verder kunnen? Dan kan het fijn zijn om een wandelstok of inklapbare rollator bij je te hebben. Om deze eenvoudig mee te nemen, monteren we graag een speciale houder voor je wandelstok of rollator aan je driewielfiets. Zo blijf je op alle vlakken mobiel.

Voetenhouders

Heb je moeite met het op de trappers houden van je voeten? Met speciale voetenhouders op je trappers blijven je voeten wel op hun plek. Met klittenband maak je je voeten eenvoudig vast aan de trappers en zo maak je ze ook weer los. Ook is er een optie waarbij je alleen de neus van je schoen in een bakje haakt. Op die manier zit je stevig en zeker achter het stuur.

 

Wat een lijst! Heb jij nog vragen over onze driewielfietsen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in een van onze showrooms.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou