Je kent het wel. Je ouders zijn nog fit genoeg om zelfstandig actief dingen te doen en ze voelen zich gezond, maar toch zijn ze minder mobiel. Daarbij is het lastig balanceren tussen het willen helpen van je ouders en ze toch zo zelfstandig mogelijk hun eigen dag in te laten vullen. Waarschijnlijk voelen ze zich ook bezwaard om een beroep te doen op jouw beschikbaarheid, hoe graag je ze ook helpt. Gelukkig bestaat er een mooie oplossing waardoor je ouders vitaal en zelfstandig blijven, waarbij ze zelf kunnen bepalen waar ze gaan en staan. Die oplossing is een driewieler voor volwassenen.
In het straatbeeld zie je ze steeds vaker terug: moderne driewielfietsen voor volwassenen. Het is een goed teken dat senioren steeds vaker voor hun eigen mobiliteit kiezen. Daardoor zijn ze niet een stuk minder afhankelijk van anderen, maar blijven ouderen ook fitter en staan ze positiever in het leven. Waar een aantal jaar geleden misschien nog wat schaamte rond het gebruik van een driewieler voor volwassenen hing, weten steeds meer ouderen dat het nergens voor nodig is om je ongemakkelijk te voelen. Het gevoel dat je een beperking hebt als je op een driewieler fietst, maakt plaats voor het besef van de mogelijkheden. Een driewielfiets biedt veel stabiliteit, omdat je altijd met drie punten contact maakt met de ondergrond. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om om te vallen en kun je ook als je stilstaat gewoon je voeten op de trappers houden. Als senioren daarbij kiezen voor een driewielfiets met elektrische trapondersteuning, bepalen ze zelf hoeveel energie het fietsen ze kost en hoeveel ze de driewieler voor zijn rekening laten nemen. Zo kunnen je ouders net zo sportief fietsen als ze zelf willen. Veel modellen hebben een lage instap, waardoor ouderen hun voeten niet hoog op hoeven te tillen om op het zadel of de stoel van de driewieler plaats te nemen. De vele accessoiremogelijkheden maken de driewielfiets voor volwassenen helemaal een uitkomst. Denk daarbij aan een mandje of boodschappenrek, maar ook aan een houder voor een wandelstok of rollator. Het algehele gevoel van veiligheid en vrijheid maakt dat senioren op een driewielfiets vaker buiten komen en uit zichzelf meer van het leven en de omgeving om hen heen blijven genieten.
Het is niet niks: op latere leeftijd beginnen aan een vervoermiddel waar je geen ervaring mee hebt. Daar komt nog bij dat ouderen zich vaak ongemakkelijk voelen op een fiets met drie wielen en bang zijn om te vallen of iets verkeerd te doen. Toch leert de praktijk dat senioren na een paar proefrondjes vooral erg blij zijn met de mobiliteit en vitaliteit die ze terugwinnen. Jouw ouders kunnen weer net zo onafhankelijk zijn als Frank.
Om echt te voelen hoe het is om op een driewielfiets voor volwassenen te fietsen, wil je het natuurlijk zelf ervaren. In de showroom van Senzup is er alle ruimte om verschillende modellen onder begeleiding uit te proberen. Zo weten je ouders wat ze kunnen verwachten en is het eerste contact met de driewielfiets meteen goed. Maak een adviesafspraak en onze adviseur staat in alle rust voor jullie klaar.
Fietsen is het leukst als je het samen doet. Mochten je ouders er samen op uit willen trekken, dan is een duofiets met drie wielen ook een mooie oplossing. Dat is met name het geval als een van je ouders liever niet meer actief achter het stuur zit, maar nog wel mee kan trappen. Op een duofiets trap je namelijk samen, maar stuurt maar één van de fietsers. Dat betekent natuurlijk ook dat je samen met je vader of moeder op pad kunt op de duofiets. Je zit ontspannen naast elkaar en fietst rustig door het landschap. Ook een duofiets is verkrijgbaar met elektrische trapondersteuning voor extra comfort.
Senzup helpt je ouders graag met een driewielfiets op maat. Download onze brochure om samen nog eens rustig naar alle modellen te kijken en ontdek wat de mogelijkheden en opties zijn.