+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Elektrische driewieler fiets: Waar moet je op letten?

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Mensen die dagelijks lange afstanden afleggen of minder goed op eigen kracht kunnen fietsen, hebben baat bij een fiets met elektrische trapondersteuning. Merk hierbij op dat alles wat voor een tweewieler geldt, natuurlijk ook voor een fiets met drie wielen opgaat. Driewielfietsen kunnen net zo goed als e-bike uitgerust worden. In dit artikel vertellen we je graag meer over de verschillende soorten motoren bij een elektrische driewieler fiets en leggen we je uit hoe het zit met accu’s en de actieradius.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Driewielfiets met elektrische trapondersteuning
Elektrische driewielfiets accu

E-bike driewielfiets met middenmotor of voorwielmotor?

E-bikes kunnen zowel uitgerust zijn met een voorwielmotor als met een middenmotor. Bij een elektrische driewielfiets van Senzup kiezen we altijd voor een middenmotor. Het voordeel van dit type motor is dat de manier van fietsen heel natuurlijk aanvoelt. Bij een voorwielmotor reageert de motor op de beweging van het wiel, maar bij een middenmotor reageert de motor op de kracht die uit wordt geoefend op de trappers. Zo ondersteunt jouw nieuwe driewieler e-bike op een manier die past bij de capaciteit van jou als fietser. Je fietst zoals je altijd gefietst hebt, maar het kost je een stuk minder moeite. De elektrische driewielfietsen van Senzup zijn uitgerust met middenmotoren van gerenommeerde merken als Bosch, Shimano, Ananda en Bafang. Daar zit geen slechte tussen!

Accu elektrische driewielfiets: wat is de actieradius?

Veel mensen vragen zich af hoe lang je met de accu van een elektrische fiets kunt doen. Het gaat hierbij zowel om de actieradius als om de levensduur van de accu zelf. Helaas is het erg moeilijk om hier een algemene vuistregel voor te geven. Als je erover nadenkt, is dat ook wel logisch. Geen twee ritjes met je elektrische driewielfiets zijn hetzelfde, dus je vraagt ook nooit hetzelfde van je accu. De ene keer heb je de ondersteuning misschien op een hogere stand staan dan de andere. Ook is de tegenwind niet altijd even sterk. Daarbij komt het feit dat accu’s in de winter minder vermogen hebben dan in de zomer en dat de maximale capaciteit elk jaar afneemt. Toch kun je gelukkig wel van een paar dingen uitgaan. Zo haal je met een accu van 250 Watt bij een flinke ondersteuning, goede bandenspanning en gemiddelde weersomstandigheden tussen de 30 en 40 kilometer uit een volle batterijlading. Als je graag langere afstanden fietst, heb je dus veel plezier van een accu met 500 Watt vermogen. Natuurlijk kun je altijd ook een extra accu meenemen en zo lekker blijven fietsen.

Lees ook: 5 voordelen van een Elektrische driewieler van Senzup

Wees zuinig op de accu van je driewieler e-bike

Tot slot nog iets over brandveiligheid en de accu van een e-bike: laat de accu nooit vallen! Je accu is een van de kwetsbaarste onderdelen van je elektrische driewielfiets en kan niet tegen een stootje. Als je een accu hebt laten vallen, loop je het risico dat hij in brand vliegt. Zorg dus dat je fiets altijd stevig staat (het liefst in de schaduw) en niet om kan vallen of waaien. Verder blijft de accu helaas een favoriet onder het dievengilde, dus zorg dat je fiets goed op slot staat. Een accuslot is daarbij geen overbodige luxe. Hoe langer een dief bezig is met je fiets, hoe minder aantrekkelijk de diefstal wordt. Ook helpt het om je driewielfiets op een drukke plek vast te zetten, zodat iemand met kwaad in de zin wel twee keer nadenkt voordat hij of zij aan jouw driewieler komt. En voor de zekerheid kun je ook je nieuwe fiets op een passende manier verzekeren. Zo is je driewielfiets goed verzekerd tegen diefstal, ook als alleen je accu wordt meegenomen.

Elektrische driewielfiets testen?

Wil je uitproberen hoe het is om te fietsen op een elektrische driewieler fiets? Kom langs in de showroom om geheel vrijblijvend een gratis testrit te maken. Maak van te voren wel even een afspraak. Bel naar 0800-0468 of maak direct een afspraak via onze website.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou