+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Komt er een helmplicht voor elektrische fietsen in 2024?

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer mensen ontdekken het gemak dat een fiets met elektrische trapondersteuning met zich meebrengt. Ook ouderen behouden hun vrijheid met een fiets die ze een handje helpt tijdens het trappen. Een nadeel van deze snelle fietsen is helaas dat er ook meer ongelukken gebeuren, zoals het Algemeen Dagblad onlangs berichtte. Daarom klinken er de laatste tijd steeds meer geluiden dat een helm verplicht zou moeten worden. Maar komt er een helmplicht voor de elektrische fiets? En hoe zit dat dan met elektrische driewielfietsen?

Bericht vervolgt zich na de afbeelding

Nu nog geen helmplicht

We kunnen er kort over zijn: het komende jaar komt er nog geen helmplicht voor elektrische fietsen. Ook voor driewielers komt deze plicht er niet. Voor snorfietsen en de zogenaamde speed pedelecs geldt er sinds 2023 wel een helmplicht, vooral omdat deze fietsen een stuk harder gaan dan de gemiddelde elektrische fiets. Dat neemt natuurlijk niet weg dat veel ouderen er al wel voor kiezen om met een helm op onderweg te gaan. Het geeft niet alleen een gevoel van veiligheid, maar een helm kan precies het verschil maken tussen een val met weinig gevolgen en een ongeluk met een vervelende afloop.

Driewieler voor senioren veiliger dan e-bike met twee wielen

Zoals gezegd is het dragen van een helm op de fiets voor ouderen altijd een goed idee, of er nu een helmplicht is of niet. Nog verstandiger is het om te kiezen voor een driewielfiets. Omdat dit type fiets altijd met drie wielen op de grond staat, is de kans om om te vallen zeer klein en neemt daarmee het risico op lichamelijk letsel aanzienlijk af. Verder zijn driewielfietsen helemaal af te stellen op de specifieke behoeften van de fietser. Vind je het lastig om je voeten hoog op te tillen? Dan is er een driewielfiets met lage instap. Vind je het fijner om op een comfortabele zetel te zitten dan op een ouderwets zadel? Ook die fiets is er. En natuurlijk zijn de veilige driewielers ook uit te rusten met elektrische trapondersteuning.

Senzup helpt je met een veilige driewielfiets

Ondanks dat er nog geen helmplicht geldt voor 2024, wil je er zo veilig mogelijk met de fiets op uit trekken en genieten van je vrijheid. Dat doe je ontspannen met een driewielfiets van Senzup. Je kunt bij ons ook terecht voor een goede helm, zoals de URBAN-I 3.0 van ABUS. Onze adviseurs kijken graag rustig met je naar de mogelijkheden voor jouw situatie. Maak een vrijblijvende afspraak in onze showroom en je fietst binnenkort veilig en in alle comfort de toekomst tegemoet. Het is uiteraard ook mogelijk om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

 

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?