+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305

Het verschil tussen een driewieler en een fiets met zijwielen

Als je merkt dat je met wat minder vertrouwen op je tweewieler stapt, krijg je misschien de neiging om je fiets te laten staan. Dat zou zonde zijn! Er zijn genoeg mogelijkheden die je helpen om je veilig te blijven voelen op de fiets. Een voorbeeld daarvan is de driewielfiets, maar zijwielen voor volwassen zijn ook een optie. Bij een driewielfiets kies je voor een stabiele fiets die standaard veilig en comfortabel is, bij zijwielen op je eigen fiets hoef je geen geheel nieuwe fiets aan te schaffen. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillen tussen de twee opties.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Hond in mand op driewielfiets

De voor- en nadelen van een fiets met zijwielen voor volwassenen

Een voordeel dat duidelijk naar voren komt wanneer je je eigen elektrische fiets met zijwielen voor volwassen uit zou rusten, is dat je niet op zoek hoeft naar een nieuwe fiets. De zijwielen laat je gewoon monteren op je bekende fiets met twee wielen. Zo hoef je niet te wennen aan een andere fiets en ben je minder geld kwijt. Met name mensen die tijdelijk gebruik willen maken van extra wielen op hun fiets, bijvoorbeeld vanwege een blessure, zullen eerder geneigd zijn om voor een fiets met zijwielen voor volwassenen te kiezen.

Toch kleeft er ook een aantal nadelen aan een grote fiets met zijwielen. Je kunt ervoor kiezen om de zijwielen een aantal centimeter boven de grond af te laten stellen. Zo gebruik je de zijwielen alleen als je door een bocht fietst of uit balans raakt. Hierdoor ervaar je niet de stabiliteit die je eigenlijk zocht, maar krijg je elke keer een soort schrikmoment wanneer een van de zijwielen de grond raakt. Met name als je op zoek bent naar een stabiele fiets voor ouderen, zal dit niet prettig voelen. Het alternatief is dat de zijwielen op gelijke hoogte worden afgesteld als het achterwiel van de fiets. Daardoor raken alledrie de achterwielen altijd de grond en heb je dus veel last van oneffenheden op de ondergrond. Met zijwielen fiets je dan uiteindelijk nog steeds niet zo zeker en comfortabel als je zou willen. Het achterwiel moet natuurlijk altijd op de grond blijven, want dat is de aandrijving van de fiets.

Vaak overwegen mensen om tweedehands zijwielen voor volwassenen te kopen. Natuurlijk ben je dan goedkoper uit, maar in de praktijk zullen ze vaak niet goed bij je fiets passen. Dat komt omdat zijwielen voor volwassenen altijd precies gemaakt en afgesteld zijn voor het type fiets waar ze bij horen. Omdat er nu eenmaal zoveel verschillende soorten fietsen en wensen zijn, is de kans erg klein dat je tweedehands zijwielen zult kopen die bij jouw fiets passen.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
oud stel zijn blij met driewielfiets

Kenmerken van een driewielfiets

Een driewielfiets brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van zijwielen. Volwassenen, ouderen, mensen met een handicap of beperking – allemaal hebben ze baat bij het gemak en de veiligheid van een driewielfiets. Omdat de fiets met drie contactpunten op de grond staat en niet met twee of vier, blijf je altijd in balans. Of je nu hard of langzaam fietst of stilstaat, je hoeft niet bang te zijn dat je omvalt, ook omdat je zwaartepunt lager ligt dan op een gewone fiets. Op een driewielfiets kun je kiezen voor een comfortabele zetel in plaats van een zadel, wat het fietsen nog meer ontspannen maakt dan op een fiets met zijwielen. Daarbij zijn er nog veel meer opties die je naar eigen behoefte toe kunt laten voegen aan je driewielfiets, zoals elektrische trapondersteuning, boodschappenmanden aan de voor- of achterkant, een houder voor krukken of een extra lage instap.

De stabiliteit van een driewielfiets

De stabiliteit van een driewielfiets is misschien wel het belangrijkste voordeel. Als je op het zadel of de stoel zit is het vrijwel onmogelijk om om te vallen. De drie wielen blijven altijd tegelijk contact maken met de grond. Daarom is de driewielfiets een stabiele elektrische fiets voor ouderen. Natuurlijk is het in het begin wel even wennen, omdat je je evenwicht niet meer hoeft te houden. Dat doet de driewielfiets voor je! Je kunt op elk moment vertrouwen op deze stabiele fiets, ook als je opeens moet remmen of stilstaat voor het stoplicht. Je blijft rustig en veilig zitten met je voeten op de trappers.

Waarom een driewielfiets van Senzup?

Senzup is de driewielfietsspecialist van Nederland. Onze driewielfietsen stellen we precies af op jouw specifieke wensen en behoeften. In een van onze showrooms staat altijd een adviseur klaar met een antwoord op al je vragen, zeker als je van tevoren eerst even een vrijblijvende afspraak maakt.

Wij willen graag dat je je prettig voelt op je toekomstige driewielfiets. Daarom kun je een gratis proefrit maken onder het toezicht oog en met de deskundige hulp van onze adviseur. Ook als de fiets al van jou is, blijven we je ondersteunen met advies en service. Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen wat we voor je kunnen doen.

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?