+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305

Leren fietsen op een driewieler voor volwassenen

Naarmate je ouder wordt, is het fijn om zoveel mogelijk de regie te houden over waar je gaat en staat. Een passend vervoermiddel is daarbij gewenst en gelukkig in veel gevallen ook mogelijk. Met een driewieler voor volwassenen blijf je mobiel en ben je minder afhankelijk van de gunsten van anderen. Maar is het eigenlijk moeilijk om te leren fietsen op een driewielfiets? En waar moet je rekening mee houden? Senzup vertelt je graag hoe senioren het beste kunnen leren fietsen op een elektrische driewielfiets voor volwassenen.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
oude vrouw fiets door park met een driewielfiets

Moet je opnieuw leren fietsen op een driewielfiets?

Het korte antwoord op deze vraag is: ja. Maar het is een stuk minder moeilijk dan je misschien verwacht. In feite is fietsen op een driewielfiets makkelijker dan op een tweewieler, omdat je je evenwicht niet hoeft te bewaren. Dat doet de fiets voor je. Precies daar zit ‘m ook de moeilijkheid: je moet leren je veiligheid over te laten aan de driewieler. Je kunt niet omvallen op een elektrische driewielfiets en aan dat gevoel moet je wennen.

Volwassenen leren fietsen op een driewielfiets

Het belangrijkste wat je dus zult moeten ervaren op een elektrische driewielfiets is dat je niet omvalt. Je leert dat het beste door korte stukjes recht vooruit te fietsen en dan af te remmen, zonder je voeten aan de grond te zetten. Op die manier leer je dat de driewieler er altijd voor je is, ook als je stilstaat. Dat gevoel van vertrouwen is iets wat je gek genoeg wat tijd moet geven om je eigen te maken. Daarbij is het belangrijk om echt de neiging te weerstaan om met je voeten naar de grond te gaan, omdat je dan wellicht met je benen tegen de rijdende achterwielen van je driewielfiets aan kunt komen.

Bochten maken op een driewieler

Als je op een tweewieler een bocht maakt, ben je gewend om met je lichaam mee te bewegen. Omdat je op een driewieler altijd drie punten hebt die contact maken met de ondergrond, hoef je dit niet meer te doen. Blijf ook altijd ontspannen op je driewielfiets zitten. Als je gespannen bent, is er een kans dat je in je stuur knijpt en eraan trekt, waardoor je gaat sturen en je evenwichtsgevoel weer om de hoek komt kijken. Zorg er dus altijd voor dat je rustig op je driewielfiets plaatsneemt en vertrouwen voelt.

Leren om een driewielfiets te gebruiken: Senzup helpt

Nu je het bovenstaande gelezen hebt, voelt het misschien spannend om voor een driewielfiets te kiezen. Hoewel dat misschien ook zo is, sta je er in ieder geval niet alleen voor. Senzup is er altijd voor je met advies en service. Daarom kijken we eerst welke driewielfiets bij je lichaam en je wensen past en stellen we de fiets op jouw behoeften af. Ook legt een van onze adviseurs uit hoe alles werkt en krijg je een fietsles bij ons op het terrein. De adviseur blijft bij je en zal je vragen om een aantal kleine stukjes te fietsen en dan af te remmen, om te wennen aan het gevoel dat de fiets voor het evenwicht zorgt. Ook als we de fiets bij je afleveren, stellen we alles nog een laatste keer af en krijg je nog advies over het fietsen, terwijl de adviseur een rondje met je mee rent. Ben je benieuwd naar onze driewielfietsen en wat ze voor je kunnen betekenen? Maak dan een afspraak in onze showroom. Om je voor te bereiden kun je ons artikel lezen over wat er komt kijken bij een showroomafspraak.

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?