+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Onderhoud: 4 tips om je driewielfiets lenteklaar te maken

Eindelijk komt het mooie weer er weer aan! Dat betekent dat je driewielfiets de schuur uit mag en dat je de omgeving weer kunt gaan verkennen. Let daarbij wel op de dat je driewielfiets ook echt klaar is om mee te gaan fietsen in de lente. Misschien heeft je elektrische driewieler wel onderhoud nodig voordat jij er weer ontspannen en veilig mee op pad kunt. Daarom geven we je 4 onderhoudstips om je driewielfiets klaar te maken voor het voorjaar. En laten we vast verklappen: als je een onderhoudsbeurt uit laat voeren, loopt de specialist al deze punten voor je na – en nog veel meer!

Bericht vervolgt zich na de afbeelding

1. Je fiets schoonmaken voor de lente

Het ligt misschien voor de hand, maar je driewielfiets kan best een schoonmaakbeurt gebruiken voordat je ‘m weer gaat gebruiken. Misschien zit er nog achtergebleven vuil op van het vorige seizoen of stof omdat je de driewieler al een tijdje niet gebruikt hebt. Je elektrische fiets mag je gewoon poetsen met een zachte doek of een afwasborstel en een sopje met afwasmiddel. Afspoelen kan met de tuinslang. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes bij het schoonmaken, daarmee beschadig je de lak. Een schoongemaakte fiets ziet er niet alleen beter uit, maar slijt ook minder snel omdat vuil zich niet ophoopt.

2. Je fietsbanden oppompen

Je kunt niet tegenhouden dat je fietsbanden leeglopen; niet als je met je driewielfiets rijdt maar ook niet als hij stilstaat. Daarom is het slim om altijd aan het begin van de lente je fietsbanden te controleren en de banden van je elektrische driewieler goed op te pompen. Zachte banden slijten sneller en geven meer weerstand op het wegdek, waardoor je zwaarder moet trappen.

3. Het schoonmaken en smeren van de ketting

Om ervoor te zorgen dat de ketting van je fiets soepel blijft lopen, moet hij geregeld worden schoongemaakt en gesmeerd. Voor het schoonmaken van de ketting kun je speciale kettingreiniger gebruiken, die je even moet laten intrekken en dan weer weg kunt poetsen. Daarna kun je de fietsketting smeren met kettingolie. Pas daarbij op dat je de olie bij de eerste keer fietsen niet in je kleding krijgt, dus poets de ketting van je driewielfiets daarvoor nog even na met een zachte doek.

4. Het afstellen van je zadel en stuur

Het is altijd een goed idee om te kijken of het fietszadel en fietsstuur nog wel goed op je lichaam zijn afgesteld. Misschien raak je gewend aan een bepaalde houding die niet het beste voor je is. Het begin van de lente is het perfecte moment om eens te kijken naar de hoogte van je stuur en je zadel en verschillende hoogtes uit te proberen. Vergeet ook niet te kijken of je fietsverlichting het nog doet!

Bonustip: ga voor een onderhoudsbeurt!

Als je het zo leest, is het nog best een werk om je fiets lenteklaar te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het afstellen van de hydraulische remmen van je elektrische driewielfiets, wat een lastige klus kan zijn. Daarom is het zo fijn dat je het volledige onderhoud van je fiets uit handen kunt geven. Hoe dat in zijn werk gaat, kun je lezen in ons artikel over onderhoudsbeurten aan je driewielfiets. Voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, ook als je een onderhoudscontract af wilt sluiten. Want van een goed onderhouden driewielfiets geniet je veel langer. Fijne lente!

 

Misschien ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?