+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > 6 aandachtspunten bij de oriëntatie naar een driewielfiets

6 aandachtspunten bij de oriëntatie naar een driewielfiets

Driewielfietsen Tips en weetjes

Natuurlijk is het geweldig om lekker mobiel te kunnen blijven door een driewielfiets. Je blijft er vol zekerheid op uit trekken en genieten van de omgeving zoals je altijd gedaan hebt. Toch komt er nogal wat kijken bij de aanschaf van een driewielfiets en is er een aantal zaken waarmee het verstandig is om rekening te houden. In dit blog vertellen je we graag wat de zes aandachtspunten zijn in de oriëntatiefase bij de aanschaf van een driewielfiets.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Anne met een Senzup driewielfiets

1. Bepaal waar je de driewielfiets wilt gaan stallen en hoeveel ruimte je hebt

Driewielers voor volwassenen kunnen in de regel door elke normale deur. Toch laat de praktijk vaak zien dat bepaalde modellen net iets breder zijn dan het gemiddelde. Andersom kan het ook voorkomen dat een een schuur of garage een afwijkende deurmaat heeft. Daarom is het heel verstandig om thuis eerst goed op te meten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Is de stalling groot genoeg? Kan de driewieler fiets door de deur? En zijn er nog smalle gangen of bochten die genomen moeten worden op weg naar de stalling? Als je deze maten helder hebt, weet je al veel beter hoe je nieuwe driewielfiets eruit moet komen te zien.

2. Wat is je budget?

Een driewielfiets is een investering in je mobiliteit en gezondheid. Natuurlijk kost dat geld. Gelukkig is er voor elke portemonnee een passend model driewielfiets beschikbaar. Als je van tevoren weet hoeveel geld je wilt besteden, kun je gerichter op zoek gaan naar een driewielfiets die bij je past.

3. Elektrische trapondersteuning of niet?

Misschien ben je gewend om op je tweewieler stevig door te fietsen. Op een driewieler kost dat meer energie, omdat dit type fiets wat zwaarder trapt. Daarom is elektrische trapondersteuning op een driewieler een prettige en welkome aanvulling op je driewielfiets. Uiteraard is de keuze geheel aan jou of je de ondersteuning wilt, maar de meeste mensen zijn er erg blij mee!

4. Wat voor afstanden wil je met de driewielfiets af gaan leggen?

Hiermee bedoelen we niet dat je elke keer hetzelfde stukje moet gaan fietsen, maar er is een verschil tussen driewielfietsen waarop je toertochten van een paar dagen wilt gaan maken en driewielers waarmee je vooral naar de bakker in het dorp gaat. Dat verschil zit hem in de capaciteit van de accu. Voor langere ritten heb je immers een accu nodig die lang meegaat en veel energie op kan slaan.

5. Het kost even tijd om te leren fietsen op een driewielfiets

Vaak denken mensen dat ze gemakkelijk met een driewielfiets op pad kunnen, omdat ze goed kunnen fietsen op een reguliere tweewieler. Dit kan in het begin best tegenvallen. Je moet wennen aan het gevoel dat je niet om kunt vallen. Ook moet je leren vertrouwen op de driewieler en dat heeft best even tijd nodig. Laat je dus niet afschrikken als het niet meteen lukt, dat is heel normaal!

Lees ook: Blijf fietsen met een driewielfiets voor senioren

6. Ga voor een driewielfiets van een specialist

Je wilt zo lang mogelijk van je driewielfiets blijven genieten. Daarom doe je er goed aan om je fiets aan te schaffen bij een gespecialiseerde partij. Bij Senzup kun je terecht voor persoonlijk advies omtrent driewielfietsen en kun je verschillende modellen en merken rustig uitproberen. Als je eenmaal de trotse bezitter bent van een driewielfiets, blijven we je ondersteunen met service en onderhoud. We kennen je fiets en weten wat je nodig hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen wat we voor je kunnen betekenen.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou