+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305

Waarom je juist in de herfst op pad wilt met je driewielfiets

Als de dagen korter worden, de zon achter de wolken blijft en allerlei vormen van gladheid de wegen beheersen, lijkt een ritje op de fiets niet echt voor de hand te liggen. We willen het liefst op pad gaan met de zon op ons gezicht en genieten van mooi weer. Toch zou je de herfst niet uit moeten vlakken als fraai fietsseizoen. Dat geldt al helemaal als je op een driewielfiets de maanden met een ‘r’ erin tegemoet gaat. In dit artikel vertellen we je graag dat het zonde is om te wachten tot de minder zonnige jaargetijden voorbij zijn voordat je weer op je driewielfiets stapt.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Vrouw fiets door de veluwe met een driewiekfiets

Stevig in het zadel

Eerst maar eens de praktische kanten. Het spreekt voor zich dat de herfst wat uitdagende situaties voor elke fietser met zich meebrengt. De combinatie van vallend blad, regen, takken die op de weg liggen na een herfststorm, modder en misschien al wat vorst maakt het op het eerste gezicht wat minder uitnodigend om op de fiets te stappen. Fiets je nog op een tweewieler of ben je pas net overgestapt op een nieuwe driewielfiets? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je het spannend vind om tijdens dit jaargetijde te fietsen. Het mooie van een driewieler is dat je het gevaar uit deze herfstomstandigheden haalt. Je hoeft je namelijk veel minder zorgen te maken dat je omvalt of uitglijdt. Doordat je altijd stevig op je drie wielen blijft staan ben je stabiel en is het vrijwel onmogelijk om ten val te komen. Laat je dus niet uit het veld slaan door een nat of vies wegdek! Samen met je driewielfiets kun je het aan.

 

Ook interessant: 5 voordelen van een Elektrische driewieler van Senzup

 

Stiekem is de herfst de mooiste tijd om te fietsen

En dan nu de échte redenen waarom je in de herfst met je driewielfiets op pad wilt. De natuur is op haar mooist. Overal om je heen zie je de typische herfstkleuren en schieten de paddenstoelen, nou ja, als paddenstoelen uit de grond. De heerlijke, aardse geur van het vallende blad heb je samen met de frisse herfstwind in je neus. Daarbij is het niet meer zo heet als in de zomer maar nog niet zo koud als straks in de winter. Ideaal fietsweer met een gezonde temperatuur dus. Hoe vaak zit je in de zomer niet in de brandende zon in het zadel terwijl je alleen maar verlangt naar de schaduw? In de herfst is dat voorbij en kun je de tijd nemen voor een fietstocht met een lengte die bij je past.

Bericht vervolgt zich na de afbeeldingen
Elektrische Driewielfiets bediening
Senzup Driewielfiets voorlicht
Driewielfiets achterlicht

Alleen maar gezond

Voor sommige mensen breekt er na de zomer een periode aan van melancholie. Het lagere aantal uren daglicht en het feit dat je minder buiten komt kan zijn weerslag hebben op het gemoed van mensen. Ook is het geen geheim dat beweging goed voor je is, en dat de meeste mensen minder gaan bewegen in het najaar. Juist daarom is het zo goed om de driewielfiets te pakken en lekker te blijven fietsen. Je houdt niet alleen je lichaam maar ook je geest gezond. Zo word je minder vaak ziek en verklein je bijvoorbeeld de kans op diabetes type 2. 

Ga in de herfst voorbereid op pad met je driewielfiets

Natuurlijk dien je altijd je verstand erbij te houden als je deelneemt aan het verkeer. Dat geldt dubbel en dwars voor de herfst. Zorg dus voor goede verlichting op je driewielfiets en kleed je goed aan. Bedenk daarbij dat het ook niet goed is als je het te warm krijgt tijdens een zwoele dag vroeg in november. Het slimste is om meerdere laagjes kleding over elkaar heen aan te trekken, zodat je op elk moment iets meer of iets minder kleding kunt dragen. Houd ook het weerbericht in de gaten, zodat je niet wordt overvallen door écht slecht weer. Uiteindelijk fiets je voor de lol, de gezelligheid, de gezondheid en de ontspanning. En natuurlijk de koffie met iets lekkers na afloop.

Samen met Senzup

Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat in de herfst. Met een onderhoudsbeurt van Senzup weet je zeker dat je driewielfiets helemaal in orde is en je overal naartoe brengt, vele veilige kilometers lang. Twijfel je nog over het moment van aanschaf en of je het fietsen wel rustig onder de knie kunt krijgen? Juist in de herfstperiode zijn er minder fietsers op de fietspaden en heb je alle tijd om aan je driewielfiets te wennen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou