+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > De mogelijkheden voor een kleine badkamer met inloopdouche

De mogelijkheden voor een kleine badkamer met inloopdouche

Badkameroplossingen

Je badkamer moet een plek zijn waarin je je veilig en comfortabel voelt. Dag in dag uit wil je kunnen vertrouwen op een ruimte die je vanzelfsprekend rust en ontspanning geeft. Een inloopdouche zorgt ervoor dat je badkamer toegankelijk blijft en dat je zonder hindernissen kunt douchen. Maar wat zijn de mogelijkheden als je niet veel ruimte tot je beschikking hebt? Met andere woorden, is een kleine badkamer met inloopdouche haalbaar? Het antwoord is gelukkig ‘ja’!

In dit artikel laten we je graag zien welke kansen een kleine badkamer biedt en hoe je de ruimte optimaal benut. Dit doen we aan de hand van een voorbeeld, compleet met schetsen en plattegrond.

Opstellen en inrichten kleine badkamer

Bij een kleine badkamer is het belangrijk om alle ruimte die je tot je beschikking hebt op een optimale manier te gebruiken. Dat betekent dat je de badkamer op een slimme manier in wilt delen zonder dat de ruimte te vol komt te staan.

Veel mensen denken bij een inloopdouche aan een luxueuze glazen constructie die voor veel gemak zorgt, maar daar ook wel wat ruimte voor in beslag neemt. Hoewel het natuurlijk klopt dat een inloopdouche een bepaalde oppervlakte voor zijn rekening neemt, moet je niet vergeten dat de huidige opstelling van je badkamer dat ook doet. Een inloopdouche kun je dus ook prima laten plaatsen in een kleinere badkamer.

In een kleine badkamer is het verder verstandig om zo veel mogelijk van de originele opstelling uit te gaan. Dat betekent overigens niet dat je geen zaken mag verplaatsen of de indeling niet mag veranderen. Het is vooral verstandig om leidingen te laten zoals ze zijn. Dat scheelt niet alleen minder breekwerk en afval, maar draagt ook bij aan de efficiëntie van de ruimte. Zo heb jij binnen een dag al de inloopdouche die je laat genieten van je kleine badkamer. Wanneer je in je badkamer een schuin dak en daar je bad hebt staan hebt dan moeten we wellicht wel schuiven met de indeling, maar ook daar maken we dan een passende plattegrond voor.

Voorbeelden kleine badkamers met inloopdouche aan de hand van plattegrond

In de ‘voor’- en ‘na’-schetsen van de plattegrond hieronder zie je zo’n voorbeeld van het slim inrichten van een kleine badkamer met inloopdouche.

Voorbeeld kleine badkamer met bad
Voorbeeld van een kleine badkamer met inloopdouche en toilet

Voordat de inloopdouche geplaatst werd, had deze kleine badkamer een hoekbad dat nogal wat ruimte innam. Het grote en hoge bad domineerde de badkamer en zat ingeklemd tussen een toilet en bidet. Zoals je ziet is er achter het bad sprake van een hoek die niet gebruikt wordt, maar wel ruimte inneemt. In de nieuwe situatie valt de inloopdouche perfect in de hoek, waardoor je niet alleen een riante inloopdouche kunt realiseren, maar ook de beperkte ruimte op een efficiënte manier gebruikt. Je houdt zelfs ruimte over aan de zijkanten van de inloopdouche!

Lees hoe wij jouw bad vervangen door inloopdouche in 1 dag.

Hieronder volgt nog een voorbeeld van een kleine badkamer met inloopdouche. Ondanks de zeer beperkte ruimte staat er toch een royale inloopdouche te pronken. Door de gehele breedte van de badkamer te benutten, kon de ontwerper toch nog een inloopdouche van 125 bij 90 cm kwijt. Zoals je ziet zijn hierbij de deur, de wastafel, het raam, de kast en de verwarming nog gemakkelijk te bereiken. Alles wat je nodig hebt dus!

Opstelling kleine badkamer met inloopdouche en wastafel

Opstelling kleine badkamer met bad en inloopdouche

Zoals gezegd is een inloopdouche in vrijwel elke ruimte te realiseren. Vaak kun je in een relatief kleine badkamer zelfs een inloopdouche én een bad kwijt. In heel speciale gevallen zijn er altijd nog creatieve oplossingen mogelijk. Zo kun je bij een schuin dak dat in de weg zit altijd nog denken aan een combinatie van een douche en een bad. In dit bad zit een deurtje, zodat je ook hier gemakkelijk in kunt stappen. Vervolgens kun je een bad nemen of douchen in dezelfde veilige en comfortabele omgeving.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw (kleine) badkamer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou