+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Bad vervangen door inloopdouche in 1 dag

Bad vervangen door inloopdouche in 1 dag

Badkameroplossingen

Het lijkt misschien een zware klus die veel tijd gaat kosten, maar de echte specialist vervangt binnen 1 dag een bad voor een inloopdouche. Dat geldt dus dubbel en dwars voor de experts van Senzup! Wij maken graag een inloopdouche in elke bestaande badkamer, dus ook in die van jou. Schrik trouwens niet van het feit dat we je nieuwe badkamer in 1 dag kunnen realiseren, want dit betekent niet dat we niet zorgvuldig te werk gaan. Het laat vooral zien dat we weten wat we doen. Maar hoe gaat zo’n verbouwing in zijn werk? Geeft het veel rommel om een bad te verwijderen? En wat zijn de kosten om van bad naar douche te gaan in 1 dag? In dit artikel vertellen we je meer over onze werkwijze.

Inloopdouche laten installeren: wat gaat eraan vooraf?

Om te beginnen wil je graag kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie. Je wilt het type inloopdouche uitkiezen, bepalen waar en hoe de douche in de badkamer komt te staan en eventueel accessoires uitzoeken. Hiervoor heb je samen met de adviseur een adviesgesprek gehad en een offerte ontvangen. In dit blog lees je alles over het voortraject en het adviesgesprek.

Lees hoe wij een inloopdouche realiseren in een kleine badkamer.

In 6 stappen van bad naar douche binnen 1 dag

1. Aankomst en kennismaking

Tussen 8.00 en 8.30 uur staan onze monteurs bij jou op de stoep. En ja, natuurlijk lusten ze een kop koffie! Voordat ze aan de slag gaan leggen ze rustig uit wat ze gaan doen en hoe de dag eruit ziet. Als je vragen aan ze hebt, kun je ze meteen stellen en eventuele wensen kun je ook nog aan ze kenbaar maken. Ze zijn er om jou te helpen!

2. Verwijderen oude bad

Onze monteurs beginnen met hun werk. Als je bang bent dat je vloer of gang misschien wat stoffig wordt, dekken ze ruimten met liefde af. Daarna breken ze als eerste het oude bad uit en voeren ze het af. Ook andere voorbereidende en sloopwerkzaamheden voeren ze uit. Rond 11.00 uur zijn ze hiermee klaar en kun je kijken hoe de situatie onder het bad eruit ziet. Hier komt jouw gloednieuwe inloopdouche te staan!

3. Douchevloer en wanden

Nu is het moment daar dat de monteurs de douchevloer plaatsen en de wandpanelen bevestigen. De douchevloer wordt afhankelijk van de situatie altijd geïnstalleerd met een zo laag mogelijke opstap, meestal maar van een aantal centimeters. Het komt hierbij neer op een kleine verhoging, dus geen rand of drempel. Rond 14.00 uur is dit klaar en mag je weer een blik komen werpen.

4. Kraan, douche, glijstang

Nu de vloer ligt en de wanden staan, is het tijd om de apparatuur te installeren. Mocht je nog speciale wensen hebben op dit vlak, dan kun je dit altijd met de monteurs overleggen. Ze kijken samen met jou welke optie het beste is. De ene wand kan bijvoorbeeld steviger zijn voor een douchezitje dan een andere, waardoor dat een betere optie is. Ook kijken jullie samen waar eventuele wandbeugels het beste tot hun recht komen. De monteurs plaatsen verder de douche zelf, de glijstang en de deur of schuifwand.

5. Afkitten en opruimen

Alles staat klaar! De verschillende elementen van je nieuwe inloopdouche worden afgekit en de monteurs ruimen alle rommel, verpakkingsmaterialen en overig afval op. Let op dat de kit nog wel 24 uur moet drogen voordat je voor het eerst gebruik maakt van je instapdouche.

6.Laatste check van de instapdouche

Alles staat klaar! De monteurs hebben de badkamer netjes afgekit en schoongemaakt, en laten je hun werk nog één keer zien. Ben je tevreden? Mooi, daar doen ze het voor! Ze wensen je veel plezier met je vernieuwde badkamer en zijn alweer weg!

Seniorenbadkamer voor renovatie
Seniorendouche waarbij bad is vervangen door inloopdouche

Wat is de prijs van het vervangen van een bad door een inloopdouche?

De prijs van het vervangen van een bad voor een inloopdouche in 1 dag start bij een prijs van €4895,-. Hiervoor krijg je een douchevloer met antislip, wandpanelen van acryl, een vaste glaswand met antikalk veiligheidsglas en een CoolTouch kraan van Grohe die niet heet wordt aan de vingers. Als je niet je bad, maar je bestaande douchecabine wilt laten vervangen voor een inloopdouche, doen we dat al voor je vanaf €3349,-.

Dat klinkt als een flink bedrag, maar wat je ervoor terugkrijgt, is een veilige, comfortabele en toegankelijke badkamer waarvan je nog jaren blijft genieten.

Op basis van jouw persoonlijke wensen kunnen we je inloopdouche verder personaliseren met afwijkende maten, een schuifsysteem voor de deur, een douchezitting, verschillende wandbeugels en bijvoorbeeld een regendouche. Zo heb je precies de inloopdouche die bij je past op de plaats waar we aan het begin van de dag nog je bad hebben verwijderd!

Badkamer renovatie

Is jouw hele badkamer aan vervanging toe? Ontdek dan alle mogelijkheden van een badkamer renovatie in 1 week tijd. Senzup verbouwt je hele badkamer in slechts 7 dagen. het resultaat: een veilige en comfortabele badkamer waarmee je jarenlang van je zelfstandigheid blijft genieten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou