+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen

Waarom je liever niet wilt douchen in bad

Douchen is een bezigheid die in de eerste instantie ontspannend moet zijn. Datzelfde geldt voor het nemen van een bad. Dat betekent wel dat je je veilig en zeker moet voelen in je badkamer. Angst voor struikelen of uitglijden past daar natuurlijk niet bij. Met name als je doucht in je badkuip is dit een reëel probleem. Je moet over de badrand heen stappen, waardoor vallen op de loer ligt. Ook is de oppervlakte van het bad niet vlak door de opstaande randen, waardoor je uit balans kunt raken. Is douchen in bad wel zo’n goed idee? Wat zijn de mogelijkheden als je op zoek bent naar meer comfort en veiligheid en geen bad meer wilt met douchegedeelte? Douchen is een bezigheid die in de eerste instantie ontspannend moet zijn. Datzelfde geldt voor het nemen van een bad. Dat betekent wel dat je je veilig en zeker moet voelen in je badkamer. Angst voor struikelen of uitglijden past daar natuurlijk niet bij. Met name als je doucht in je badkuip is dit een reëel probleem. Je moet over de badrand heen stappen, waardoor vallen op de loer ligt. Ook is de oppervlakte van het bad niet vlak door de opstaande randen, waardoor je uit balans kunt raken. Is douchen in bad wel zo’n goed idee? Wat zijn de mogelijkheden als je op zoek bent naar meer comfort en veiligheid en geen bad meer wilt met douchegedeelte?

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Val in badkamer van oudere dame

Douchen in bad door ruimtegebrek

De keuze voor een combinatie tussen een bad en een douche wordt vaak gemaakt uit ruimtegebrek. Een douchecabine en daarnaast een losse badkuip of ingebouwd bad neemt nu eenmaal meer plaats in. Hoewel de problemen met douchen in bad in eerste instantie mee lijken te vallen, worden ze groter naarmate je ouder wordt. Mensen denken dat er niets anders op zit als ze toch de keuze willen houden tussen douchen en een bad nemen. Toch zijn er goede alternatieven die op een optimale manier gebruik maken van de beschikbare ruimte.

 

Een zorg minder met een deurtje in bad

De eenvoudigste en misschien wel meest voor de hand liggende oplossing is het plaatsen van een deurtje in het bad. Hiermee neem je letterlijk een obstakel weg, namelijk de badrand waar je overheen moest stappen. Een deurtje kan geplaatst worden in elk bad en zorgt voor de minst ingrijpende aanpassing aan je badkamer. Alles blijft zoals het was, maar je bad en douche zijn opeens een stuk toegankelijker én je kunt ze allebei blijven gebruiken.

 

Bericht vervolgt zich na de afbeeldingen
Veilige inloopdouche voor ouderen van Senzup
Oudere man stap in instapbad met deur van Senzup
Zitten in bad met de bad douche combinatie van Senzup

Inloopdouche als alternatief

Misschien ben je op zoek naar een optie met wat meer comfort. Een inloopdouche kan dan uitkomst bieden. Hierbij heb je vrijwel geen rand meer om overheen te stappen en sta je niet meer in de badkuip te douchen. De antislipvloer zorgt ervoor dat je stevig staat en veel minder risico loopt om uit te glijden. Zelfs in een kleine badkamer is een inloopdouche mogelijk. De huidige opstelling wordt dan aangepast, waarbij bijvoorbeeld een hoekbad wordt verwijderd. Op die plaats komt de nieuwe inloopdouche met een schuifdeur of openslaande deur. Als je genoeg ruimte hebt, kan er natuurlijk een nieuw bad naast worden geplaatst. Zat je vaak op de badrand in je bad-douchecombinatie? Met een douchestoeltje kun je ontspannen plaats nemen in je inloopdouche.

 

Een zitbad in plaats van douchen in bad

De naam zegt het al: in tegenstelling tot bij een ligbad zit je rechtop in een zitbad. Via de deur stap je in, waarna je gaat zitten en het bad vult. Na het bad laat je het water weglopen en stap je er rustig weer uit. Uiteraard kun je naast je zitbad ook nog een inloopdouche installeren.

 

Lees ook: De mogelijkheden van een seniorendouche

 

Ook jij hoeft niet te douchen in bad

Douchen in bad brengt risico’s met zich mee. Senzup denkt graag met je mee over de oplossing die het beste past bij je wensen en situatie. Wordt het een inloopdouche of een zitbad? Kies je voor een deurtje in je huidige bad of een compleet nieuwe badkamer met bad én inloopdouche? Wij realiseren wat je nodig hebt, en dat in één dag! Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je verder.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou