+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305

Grotere zelfredzaamheid door badkamerrenovatie

Een badkamer moet een plek zijn waarin je je altijd jezelf voelt. Dat gevoel van veiligheid en vertrouwen krijg je alleen als je elke keer opnieuw met zekerheid je badkamer binnenloopt. Zelfredzaamheid is daarom ontzettend belangrijk in een badkamer voor ouderen. In een aangepaste badkamer blijf je langer zelfstandig en met de juiste hulpmiddelen en aanpassingen kun je jaren vooruit in je eigen badkamer.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding

Aanpassing badkamer voor ouderen: inloopdouche

Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven leven en genieten. Het zelf kunnen zorgen voor je persoonlijke hygiëne is daarvan een belangrijk onderdeel. Daarbij kan een zorgdouche een optie zijn, maar een elegantere oplossing is wellicht een inloopdouche. Dit type douche heeft een instaphoogte van slechts een paar centimeter, waardoor senioren die een hulpmiddel zoals een rollator gebruiken ook eenvoudig de cabine in kunnen lopen. Het mooie is dat elke badkamer binnen een dag aangepast kan worden en een vakkundige monteur een inloopdouche kan plaatsen.

Badkamer aanpassen met een deurtje in je bad

Niets is fijner dan in alle rust een bad te nemen en zo heerlijk te ontspannen. Als je merkt dat je het lastiger vindt om over de rand van het bad te stappen, kan het een oplossing zijn als je een deurtje in je bad laat plaatsen. Bij deze aanpassing aan je badkamer zet een specialist een deurtje in het bad dat je al hebt, waardoor je je badkuip als een kamer kunt betreden. Daardoor hoef je niet meer de hoogte van je badrand te overbruggen, houd je zelf de regie over wanneer je een bad neemt en heb je geen hulp nodig om te ontspannen in je badkamer. Ook het plaatsen van een deurtje in je bestaande bad kost slechts één dag.

Lees ook: Waarom je liever niet wilt douchen in bad

Bericht vervolgt zich na de afbeeldingen
Vrouw in zitbad

Senioren creëren een toegankelijke badkamer met een instapbad

Niet alleen met een deurtje in je huidige bad kun je je badkamer aanpassen en zo toegankelijker maken; dat kan ook met een instapbad. Bij deze badkameraanpassing laat je een bad plaatsen waarin je via een deurtje plaats kunt nemen en ontspannen rechtop blijft zitten. Omdat je in deze comfortabele houding zit, hoef je niet te gaan liggen en weer op te staan. Hierdoor blijft je badkamer toegankelijk en houd je zelf de controle. En je raadt het al: ook deze aanpassing in je badkamer is mogelijk binnen een dag.

 

Complete badkamerrenovatie bij Senzup

Een aangepaste badkamer die past bij je levenswijze en behoeften is dichterbij dan je misschien denkt. Senzup denkt graag met je mee over mogelijke aanpassingen en geeft je uitgebreid advies. Misschien heb je een kleinere badkamer en wil je graag een combinatie van douche en bad of verander je liever je hele badkamer met een complete badkamerrenovatie. Houd er wel rekening mee dat een complete badkamerrenovatie tijdrovender is dan een losse aanpassing en zeker een week in beslag neemt. De adviseurs van Senzup staan altijd voor je klaar om jouw badkamer de jouwe te laten blijven. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

 

 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou