+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Veilige en stijlvolle seniorendouches

Veilige en stijlvolle seniorendouches

Badkameroplossingen

De badkamer is een plek in je huis waarvan je dagelijks gebruik maakt. Daarom is het belangrijk dat je je veilig voelt in deze ruimte waarin je tot rust komt. Ook comfort is iets wat vanzelfsprekend een rol speelt. Naarmate je ouder wordt, veranderen je wensen en behoeftes op dit vlak.

Precies om deze reden verwacht je wellicht wat anders van je badkamer dan voorheen. Een seniorendouche klinkt misschien wat zwaar, maar bij Senzup laten we graag zien dat een inloopdouche voor ouderen zowel veilig als stijlvol kan zijn. In dit blog vertellen we je graag wat meer over onze seniorendouches.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Anne toont haar seniorendouche: een inloopdouche met lage instap

Inloopdouche voor ouderen

Senioren hebben tijdens het douchen behoefte aan wat extra ondersteuning. Dat kan heel praktisch tot uiting komen, bijvoorbeeld in de vorm van beugels en handgrepen. Maar dit gemak kan ook bestaan uit het wegnemen van barrières. Hoge drempels bij de douche kunnen voor problemen zorgen wanneer je eroverheen wilt stappen. Dat geldt natuurlijk helemaal voor badranden.

Al deze hinderende obstakels zijn gelukkig heel gemakkelijk te verhelpen. Met een veilige inloopdouche voor ouderen, ook wel ‘instapdouche’ genoemd, werk je vrijwel elke drempel weg. Deze seniorendouche heeft een instap van slechts een paar centimeter, waar je dus moeiteloos overheen stapt.

In een instapdouche voor senioren kun je handgrepen laten installeren op de plaatsen die voor jou het beste uitkomen. Verder ben je af van gedoe met een douchegordijn, omdat een inloopdouche standaard is voorzien van een vaste ruit met een klapdeel om spatwater tegen te houden. In feite gaat het dus om een soort douchecabine, maar dan wel om een heel veilige en comfortabele.

Lees hier meer over onze werkwijze bij het vervangen van een bad door een inloopdouche.

Seniorendouche afmetingen

Geen enkele badkamer is hetzelfde. Dat geldt voor de indeling ervan, maar ook voor de ruimte die je tot je beschikking hebt. Is een veilige seniorendouche wel mogelijk in jouw badkamer? Gelukkig kunnen we hier volmondig ‘ja’ op antwoorden! We creëren in iedere situatie een veilige badkamer voor ouderen. We realiseren een instapdouche in elke grote en kleine badkamer. Wat de afmetingen ook zijn, we zorgen voor een douche die perfect past. Lees hier meer over een inloopdouche in een kleine badkamer.

Misschien vraag je je af hoe het zit met je huidige douche. Kan die er zomaar uit? En wat als je een bad hebt in je badkamer? Met gepaste trots vertellen we dat we al binnen één dag een seniorendouche kunnen realiseren. Dat betekent dat we je oude douche of bad verwijderen en je er een veilige senioren badkamer voor terug krijgt. ‘s Morgens beginnen we met onze werkzaamheden en ‘s avonds sta jij al te zingen in je inloopdouche!

Seniorenbadkamer voor renovatie
Seniorendouche waarbij bad is vervangen door inloopdouche

Kosten seniorendouche

Zoals gezegd is een instapdouche van Senzup altijd maatwerk. Dat betekent dat de kosten van een inloopdouche ook altijd afhankelijk zijn van jouw unieke situatie. Verder hebben de extra’s die je graag terug zou willen zien invloed op de prijs. Wat we je wel kunnen vertellen, is dat we al een senioren inloopdouche hebben vanaf €3508,-. Hierbij gaat het om de inloopdouche Senzup, ons overcomplete instapmodel.

Natuurlijk is een inloopdouche best een investering, maar je krijgt er ook veel voor terug. Je blijft in alle veiligheid gebruik maken van je badkamer en je houdt het vertrouwde gevoel dat je altijd al had tijdens het douchen.

Wil je meer informatie over onze oplossingen op het gebied van seniorendouches? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou