+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Senioren badkamer al lang niet meer oubollig

Senioren badkamer al lang niet meer oubollig

Badkameroplossingen

De tijd dat een senioren badkamer er oubollig uitzag is gelukkig al lang verleden tijd. Maak kennis met de stijlvolle badkamer voor ouderen. Een aangepaste badkamer gericht op optimale zelfstandigheid en veiligheid, maar in oogstrelend design.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Senioren badkamer na renovatie met inloopdouche in modern design

Aangepaste badkamer voor ouderen

Om te beginnen willen we het misverstand uit de wereld helpen dat jouw bestaande badkamer in alle gevallen op de schop moet. Ben je tevreden met je huidige badkamer en is deze helemaal niet aan vervanging toe? Waarom zou je deze dan compleet vervangen?

Senzup kan jouw bestaande badkamer aanpassen aan al je wensen en behoeften. Denk aan handgrepen in de inloopdouche die perfect passen bij het design van jouw badkamer en het douchen een heel stuk veiliger maakt. Maar denk ook aan het monteren van een handig deurtje in je bestaande bad of bad douche combinatie. Op deze manier is het instappen in bad veilig en maak je gebruik van je oude, vertrouwde badkuip. De baddeur is leverbaar in maar liefst 50 kleuren dus je hoeft niet bang te zijn dat de deur niet matcht met jouw bestaande bad. Ook andere aanpassingen aan je huidige badkamer behoren tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld een verhoogde wc die het zitten en opstaan eenvoudiger maakt, of een douche wc.

Complete badkamer renovatie voor senioren in ieder design

Is jouw badkamer wel toe aan vervanging? Dan bieden wij de mogelijkheid om jouw hele badkamer te renoveren. Het mooiste is dat wij een complete badkamer renovatie uitvoeren in slechts een week. Qua design is de sky the limit. Ons unieke 4-stappenplan garandeert jou van een senioren badkamer die afgestemd is op iedere wens en precies de look-and-feel heeft waar je naar op zoek bent.

Stap 1: wensen bespreken

We beginnen iedere badkamer renovatie met het bespreken van jouw wensen. Veel van onze klanten kiezen voor het gemak van een thuisafspraak. Een ervaren deskundige van Senzup komt dan bij jou thuis om te luisteren naar je wensen.

Badkamer schets voor offerte

Stap 2: senioren badkamer ontwerpen

Op basis van jouw wensen en eisen gaat onze designer aan de slag met het ontwerpen van de senioren badkamer. Dit begint met een schets. De ontwerptekening geeft je een duidelijk beeld van hoe jouw badkamer eruit komt te zien en geeft je de gelegenheid om feedback te geven op het design.

Stap 3: materialen kiezen voor senioren badkamer

Tijd om de materialen te kiezen waar jij van houdt. Dankzij samples kun jij de hoogwaardige materialen zien en voelen, zodat je de beste keuze maakt voor een badkamer waar je nog vele jaren van gaat genieten.

Materialen voor badkamer renovatie
Badkamer verbouwen in 1 week door Senzup

Stap 4: senioren badkamer realiseren

Na het kiezen van de materialen en het akkoord op het design is het zover. We gaan de badkamer realiseren. In slechts 1 week verbouwen wij je hele badkamer, welke mogelijkheden je ook kiest. Natuurlijk voeren we alle puin af zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van je nieuwe senioren badkamer.

Mogelijkheden veilige badkamer voor ouderen

Dat een senioren badkamer tegenwoordig in ieder design leverbaar is, is natuurlijk prachtig. Maar om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven, speelt veiligheid een belangrijke rol. Hieronder vind je daarom een beknopt overzicht van mogelijkheden om de veiligheid in jouw badkamer te verhogen:

Veiligheid in bad

De meeste ongelukken met ouderen in bad gebeuren bij het in- of uitstappen. Bij een regulier bad is de kans om te vallen voor senioren simpelweg groot. Zeker op een natte badkamervloer. Een deur in het bad is hier de beste oplossing. Een senioren bad met deur is in ieder bad te realiseren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen in je bestaande bad, maar Senzup biedt ook nieuwe baden in diverse soorten en maten:

Veiligheid in de douche

In de douche spelen een aantal zaken een belangrijke rol op het gebied van veiligheid. Op de eerste plaats de instaphoogte van de douche. Een 100% vlakke vloer of een douchecabine met een extra lage instap verdienen hier de voorkeur. Daarnaast is het belangrijk dat handgrepen op de juiste plek gemonteerd worden en je volle gewicht kunnen dragen. Ook de vloer van de douche is erg belangrijk. Daarom zijn alle senioren inloopdouches van Senzup voorzien van een antislip vloer.

Veiligheid van de wc

De wc is niet snel een punt van onveiligheid, maar wanneer de mobiliteit beperkter wordt kan een wat hoger gemonteerde wc of een opklapbare beugel prettig zijn. Het zitten en opstaan gaat hierdoor gemakkelijker. Een douche wc kan op haar beurt zorgen voor veiligere hygiëne na het doen van de behoefte.

Veiligheid van de vloer

Over de badkamertegels kunnen wij kort zijn: die moeten zo stroef mogelijk zijn en dat ook blijven bij een natte vloer. Gelukkig is hier een maatstaf voor, namelijk de antislipwaarde van tegels (R-waarde). Senzup adviseert een R-waarde van minimaal 11. Bij een gladde vloer kunnen we de tegels behandelen met anti-slip zodat deze veiliger wordt.

Vragen over badkamer aanpassen?

Heb je nog vragen over het aanpassen van jouw bestaande badkamer of een complete badkamer renovatie voor senioren? Schroom niet om even contact met ons te zoeken. Onze adviseurs staan voor je klaar!

In dit artikel lees je meer over hoe wij een jouw bestaande bad vervangen door een inloopdouche.

Wil je eerst alles op je gemak nalezen? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou