+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Aangepaste badkamer in modern design

Aangepaste badkamer in modern design

Badkameroplossingen

Douchen en in bad gaan zijn in de eerste plaats prettige bezigheden waarbij je je ontspant en helemaal tot rust kunt komen. Dat wil je natuurlijk graag zo houden!

In de praktijk betekent dit dat je op termijn misschien wat aanpassingen aan je badkamer wilt doen. Zo maak je de badkamer niet alleen veiliger, maar houd je ook datzelfde comfortabele gevoel dat je altijd al had wanneer je douchte of een bad nam. In dit artikel vertellen we je graag hoe fraai een aangepaste badkamer op maat eruit kan zien.

Veilige badkamer voor ouderen

Wat een veilige badkamer inhoudt, is heel persoonlijk en dus verschillend voor iedereen. Senioren hebben vaak specifieke wensen die ze graag vervuld zien in hun badkamer. Waar de een al geholpen is met een extra handvat voor meer zekerheid bij het in- en uitstappen van het bad, heeft de ander behoefte aan een badlift die je rustig comfortabel in het bad plaats laat nemen.

Hoe het ook zij, een veilige badkamer kan veel verschillende vormen aannemen. Hoe fijn is het dan om te weten dat Senzup vrijwel alles kan realiseren wat je nodig hebt!

Veilig instapbad voor ouderen van Senzup
Close up van rolstoel

Aangepaste badkamer rolstoel

Als je minder goed ter been bent, kan een rolstoel een perfecte aanvulling zijn in op het dagelijks leven. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongere mensen voor wie lopen minder vanzelfsprekend is. Vroeg noemden we deze mensen gehandicapten of invaliden, maar tegenwoordig weten we wel beter.

In een rolstoel hoeft niets je tegen te houden en dat geldt ook in de badkamer. Met slimme ingrepen en oplossingen blijft je badkamer veilig en toegankelijk. Hieronder meer over een aangepaste badkamer voor gebruik met een rolstoel.

Aangepaste inloopdouche

Een inloopdouche is precies zo’n oplossing de de badkamer weer beter toegankelijk maakt voor senioren of andere mensen die moeite hebben met een hoge instap.

Een aangepaste inloopdouche kunnen we al in één dag installeren in elke badkamer en zorgt dat je moeiteloos en veilig je douche betreedt. De rand die overblijft, is verwaarloosbaar en vormt geen barrière meer. Als je ook nog kiest voor een douchestoel, staat niets je meer in de weg om ontspannen te genieten van je aangepaste seniorendouche.

Voor een rolstoelgebruiker ligt dat natuurlijk wat anders. Drempels en andere obstakels kun je niet gebruiken. Senzup kijkt hierbij samen met jou wat de verstandigste oplossing is voor jouw aangepaste inloopdouche. Graag zorgen we voor een mooie vlakke PVC-vloer, die ook nog eens eenvoudig schoon te maken is. Mochten er toch randen overblijven, dan kijken we hoe we die met een opritje af kunnen vlakken. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

Benieuwd hoe een inloopdouche past in een kleine badkamer? Lees ons artikel: Kleine badkamer met inloopdouche, dit zijn de mogelijkheden.

anti slip douchevloer met lage instap
Aangepast bad met deur gerealiseerd door Senzup

Deurtje in bad of badlift

Als je in het dagelijks leven gebruik maakt van een rolstoel, kan het nemen van een bad de voorkeur hebben boven het nemen van een douche. De badrand is hierbij een hindernis die overwonnen dient te worden. Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor!

Door middel van een deurtje in je bad kun je je bad betreden zonder dat je over de rand heen hoeft te klimmen. Dit deurtje kunnen we binnen één dag in elk bad plaatsen, dus ook in het jouwe.

Een andere optie om een senioren bad toegankelijk te maken, is het installeren van een badlift. In deze lift neem je zittend plaats vanaf de badrand, waarna je voorzichtig en langzaam het bad in zakt en het grote genieten kan beginnen. Ook een veilige badlift installeren we met liefde in je bestaande badkamer.

Beugels en andere hulpmiddelen in aangepaste badkamer

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk blijven vertrouwen op de kracht van je eigen lichaam. Daarom is het mogelijk om op vrijwel elke plek in en om je badkamer handige beugels te plaatsen die je bewegingen ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra handgreep om in bad te stappen of een handvat om op te staan van het douchezitje. Ook plaatsen we graag handige opklapbare beugels bij je toilet die je extra zekerheid geven.

Verder zijn er ook andere handigheden waaraan je misschien nog nooit hebt gedacht. Zo bieden we wastafels en andere badkamermeubels die heel eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn. Zo is de aangepaste badkamer niet alleen optimaal ingericht voor rolstoelgebruikers, maar ook voor andere bewoners in huis.

Handgrepen voor veilig douchen
Senioren badkamer na renovatie met inloopdouche in modern design

Aanpassingen in elke moderne stijl

Nu zul je misschien denken dat al deze aanpassingen erg handig zijn, maar toch nog je twijfels hebben bij de uitstraling van de oplossingen. De toegevoegde waarde voor het comfort en de veiligheid zijn duidelijk, maar ziet een aangepaste badkamer er per definitie medisch uit? Zeker niet!

De functionele badkameroplossingen van Senzup zijn niet alleen van hoge kwaliteit en betrouwbaar, maar ook nog eens prachtig om te zien. Wij houden altijd een scherp oog op de laatste trends op het gebied van de inrichting van badkamers en we passen onze collectie daarop aan. Zo kunnen wij onze producten in elke stijl en kleur leveren, ook in die van jou!

Aanpassing aan je badkamer in 1 dag

Het lijkt misschien een hele ingreep, zo’n inloopdouche of een deurtje in je bad. Toch realiseert Senzup je nieuwe badkameroplossing al binnen één dag! Dat betekent dat je nooit lang in de rommel zit en dat je aan het eind van de dag al heerlijk geniet van een schone, veilige en opgeruimde badkamer.

Lees hier hoe wij jouw bad vervangen door inloopdouche in 1 dag.

Complete badkamer renovatie in 1 week

Wil je het groot aanpakken en je hele badkamer aanpassen aan je wensen? Senzup renoveert je complete badkamer in slechts 1 week, zodat die volledig voorziet in jouw behoeften. Ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw situatie of wil je je wensen eens rustig met ons doorspreken? Maak een vrijblijvende advies afspraak op onze website of bel naar 0180–335305. We staan voor je klaar!

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou