+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Wat is het beste seniorenbad voor jouw situatie?

Wat is het beste seniorenbad voor jouw situatie?

Badkameroplossingen Tips en weetjes

Op het gebied van een seniorenbad kun je allerlei richtingen op, maar welk seniorenbad past nou het beste in jouw badkamer en bij jouw behoeftes? Onze instappbaden zijn uitgerust met een deurtje om veilig en moeiteloos in en uit het bad te stappen. In dit artikel zetten wij de belangrijkste overwegingen voor je uiteen.

Hoeveel ruimte heb je voor het seniorenbad?

De ruimte die je hebt in de badkamer is allesbepalend. In een kleine badkamer is vaak geen ruimte voor een ligbad. Daarnaast moet je jezelf de vraag stellen of je ook veilig wilt kunnen douchen. Voor veel senioren is het antwoord op die laatste vraag ja. Gelukkig zijn er ook in een senioren badkamer met beperkte ruimte volop mogelijkheden om deze naar jouw wensen aan te passen. Zeker wanneer je het niet erg vindt om in bad te douchen. Geen zorgen: met onze baden hoef je nooit over een hoge badrand heen te stappen. De instap is altijd laag en veilig!

Compact instapbad met deurtje voor de kleinere badkamer

Er zijn diverse soorten instapbaden, maar wat al deze seniorenbaden gemeen hebben is dat ze voorzien zijn van een deurtje om veilig en gemakkelijk in en uit het bad te stappen. Voor ouderen met een kleinere badkamer is een zitbad een mooie oplossing. Een compact instapbad neemt namelijk zeer weinig ruimte in beslag. Ons zitbad Garda is slechts 115 bij 68 centimeter groot.

Dit betekent trouwens niet dat je met een instapbad inlevert op luxe. Integendeel, wij voeren alle instapbaden desgewenst uit met een whirlpool om te baden in weelde!

Compact instap zitbad voor senioren met deur van Senzup
Ligbad met deur voor ouderen

Ligbad met deurtje voor de ruimere badkamer

Wanneer je een wat grotere badkamer hebt, is het wel heel prettig om voor een luxe ligbad te gaan.

Ook deze baden leveren wij uiteraard als instapbad, dus met een handig deurtje om veilig in en uit bad te stappen. Dankzij de extra lage instap geniet je jaren van zelfstandig baden.

Het mooiste is dat deze ligbaden met deur in verschillende lengtes te krijgen zijn zodat het bad altijd perfect past bij jouw wensen en badkamer. Ligbad Como leveren wij in de maten 140, 150, 160 en 170 cm.

Bad douche combinatie

Heb je wel de ruimte voor een ligbad, maar niet voor een bad en een douche in jouw senioren badkamer? Overweeg dan een bad douche combinatie. In deze seniorenbaden heb je volledige vrijheid, want je kunt:

  • Baden
  • Zittend douchen (met een handige douchestoel)
  • Staand douchen

Uiteraard voorzien wij ook onze bad douche combinaties van een deurtje dat keer op keer een lage en comfortabele instap in jouw bad garandeert.

In badkamers waar een bad douche combinatie niet past, is altijd nog een seniorendouche mogelijk. Senzup realiseert in iedere ruimte een veilige badkamer.

Badkamer voor ouderen met seniorenbad met douche en deurtje
Senioren man maakt deur open van instapbad

Deurtje in bestaand bad laten maken

Heb je een comfortabel bad dat in goede staat verkeert? Dan hebben wij een bijzonder prettige oplossing: maak van jouw bestaand bad een seniorenbad!

Bij Senzup maken wij namelijk eenvoudig een deurtje in ieder bestaand bad zodat je blijft genieten van je eigen vertrouwde bad. Je hebt de keuze uit maar liefst 50 kleuren zodat het deurtje altijd perfect past bij jouw bad. Dagenlang in het stof zitten is nergens voor nodig, want wij plaatsen de baddeur in slechts 1 dag.

Bekijk meer mogelijkheden voor een aangepaste badkamer voor ouderen.

Instapbad ervaringen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met instapbaden van Senzup? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met klantverhalen.

Persoonlijk advies voor jouw seniorenbad?

Iedere situatie en badkamer is net weer even anders, dat weten wij maar al te goed. Daarom voorzien wij jou graag van persoonlijk advies over een seniorenbad dat bij jouw situatie past. Bel gratis naar 0180–335305 of maak direct een vrijblijvende afspraak of kom langs bij onze showroom in Barendrecht of Uddel.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou