+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Fit met David: eenvoudig fit blijven in en om je huis!

Fit met David: eenvoudig fit blijven in en om je huis!

Tips en weetjes

In de nieuwe blogserie ‘fit met David’ geeft manueel en fysiotherapeut David de Munnik handige tips, leuke weetjes en boeiende inzichten rond het thema ‘vitaliteit’.

Op weg naar een gezonde oude dag kan het moeilijk lijken om genoeg beweging te krijgen. Toch kun je vaak op een heel eenvoudige manier je dagelijkse dosis gymnastiek meepakken. Hoe? “Gewoon, door het huishouden te doen!” vertelt David.

Bericht vervolgt zich na de afbeelding

Gebruik je alledaagse activiteiten

Het uit blijven voeren van alledaagse handelingen zorgt ervoor dat de spiermassa op peil blijft en dat je kracht behoudt in je ledematen. “Stiekem komen er aardig wat verschillende spiergroepen kijken bij het aan kant houden van het huis,” laat David weten. “Stofzuigen, de was ophangen, dweilen – het zijn allemaal activiteiten die enorm bijdragen aan je vitaliteit en je gevoel van fitheid. Ook de trap, die misschien niet je grootste vriend meer is, biedt een perfecte mogelijkheid om de spieren sterk te houden. Als je elke dag maar één keer extra de trap op en af loopt, zul je zien dat je het verschil al merkt na een paar dagen!”

 

Wat kun je nog meer doen?

Dat ouder worden gebreken met zich mee kan brengen is een feit. Maar het is minstens zo waar dat je door alles wat je uit handen geeft minder actief wordt en dus je spieren minder gebruikt. David licht toe: “In mijn praktijk zie ik veel ouderen die ondersteuning hebben in het huishouden, maar eigenlijk best zelf nog wat kunnen én willen doen. De omgeving bedoelt het vaak goed als ze hulp bieden, maar je moet oppassen dat het niet averechts gaat werken. Probeer dus niet alles wat je nog best kunt door iemand anders te laten doen, maar geef duidelijk aan wat je zelf nog wilt ondernemen. En waarom zou je niet proberen de was weer eens op te hangen, ook al heb je dat al een tijd niet gedaan?”

 

Luister naar je lichaam

“Natuurlijk moet je geen dingen doen die je eigenlijk niet aankunt,” legt David uit. “Vaak voel je zelf heel goed wanneer iets nog binnen je macht en kracht ligt. En als je een keer wat meer moe bent dan normaal of spierpijn hebt, is dat helemaal geen slecht teken. Het betekent alleen maar dat je je lichaam hebt gestimuleerd om sterker te worden. De volgende keer gaat het gegarandeerd beter. Zo win je bij elk eenvoudig klusje wat aan kracht en conditie!”

In de volgende blogs vertelt David meer over fysiotherapie en protheses. Houd de website dus in de gaten en mis het niet!

Over David

David de Munnik (MSc) is manueel en fysiotherapeut. Na ruim tien jaar in Nederland in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, heeft hij de sprong in het diepe gemaakt en is hij bij een vooraanstaande praktijk in Meilen, Zwitserland aan de slag gegaan. In zijn vrije tijd ontdekt hij de schitterende Zwitserse bergwereld op ski’s, met de mountainbike of gewoon te voet.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou