+
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel ons: 0180 - 335305
Iedere dag bereikbaar
Sluit
Iedere dag bereikbaar
0180–335305
Bel
Menu
Menu
Menu
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Driewielfietsen
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Badkamers
Brochure aanvragen
Terug naar het hoofdmenu
Menu
Over ons
Brochure aanvragen
Terug naar blogoverzicht
Blog > Meer dan 60% van de ouderen bang om te vallen in badkamer

Meer dan 60% van de ouderen bang om te vallen in badkamer

Badkameroplossingen Tips en weetjes

Uit klantonderzoek van badkamerspecialist Senzup uit Barendrecht blijkt dat de meeste ongelukken met ouderen in de badkamer gebeuren doordat ze uitglijden of vallen. Gerrit van Breugel, directeur van Senzup vertelt er meer over: “Dagelijks spreken wij ouderen over dit onderwerp en het overgrote deel geeft aan dat zij het bad niet meer met zekerheid gebruiken uit angst om te vallen of uit te glijden. Dat gebeurt vaak omdat ze over de badrand moeten stappen en daarbij hun evenwicht verliezen. De pijnlijke gevolgen hiervan kunnen lang voort blijven slepen.”

Bericht vervolgt zich na de afbeelding
Ria en Henk uit Geldermalsen

 

Ria en Henk waren een ongeluk in de badkamer voor

Ria en Henk de Vries, een echtpaar van eind 70 jaar oud, uit Geldermalsen kwamen met een soortgelijk verhaal bij Senzup. Henk vertelt: “Verleden jaar is mijn zus gevallen in de badkamer. Ze kwam lelijk terecht en brak haar heup. Op het moment gaat het goed, maar lopen is nog steeds niet gemakkelijk. Toen zei ik tegen Ria dat risico wil ik niet lopen. In de krant zagen we een advertentie van Senzup, een bedrijf dat binnen een dag een deurtje in je eigen bad maakt. Zonder grote verbouwingen en gewoon in de stijl van je badkamer. Dat leek ons een goede oplossing. We zagen ook de positieve klantverhalen van mensen die ons voor zijn gegaan. En een video van een bestaande klant met zijn baddeurtje. Dat was voor ons het laatste zetje om voor Senzup te kiezen.”

De video die Ria en Henk inspireerde voor hun badkamer:

Oudere man in badkamer bij bad met deur erin

 

“Ik stap weer met zekerheid mijn bad”

Ria en Henk kunnen hun geluk niet op sinds ze dit stuk extra comfort in hun badkamer hebben laten installeren. De ruimte is er meteen veel veiliger door geworden. Ria laat weten: “Ik stap weer met zekerheid mijn bad in en ik merk dat ik veel beter kan ontspannen dan een tijdje geleden. Het is echt alsof ik mijn badkamer terug heb gekregen. En je kunt het deurtje heel makkelijk met één hand open- en dicht doen. Ideaal!”

Deur in eigen bad: in één dag weer veilig in bad

Voor veel ouderen is de badkamer niet meer de vanzelfsprekende, vertrouwde plek die het ooit was. Met een minimale inspanning kunnen zij toch veilig en comfortabel van hun badkamer blijven genieten. Door een gedeelte uit het bad te verwijderen en daar een op maat gemaakt deurtje in te plaatsen, blijft er slechts een zeer laag opstapje over. Hierdoor kunnen mensen die slechter te been zijn moeiteloos het bad in stappen. Dit unieke badkamerhulpmiddel van Senzup is leverbaar in veel verschillende kleuren en binnen één dag te realiseren in alle badtypes.

Enthousiast geworden? Bekijk alle informatie over een deurtje in je eigen bad.

Op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten?

 

Misschien ook interessant voor jou